Biblioteca ortodoxă

 
Intreaba preotul

Categorii:


Toate intrebarile (intr-o lista, fara categorii):

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25163 2015-07-27 22:07:28 Vise cu si despre cei morti Viața de zi cu zi Jeni
Intrebare

Părinte, am nevoie de un sfat. Acum aproape 2 luni am aflat de moartea unui foarte bun și drag prieten care murise cu 3 ani în urmă, eu abia atunci am aflat de moartea lui, noaptea l-am visat că mă întreba la ce vrajitoare să meargă să-i facă ceva, vre-un ritual, eu îi citeam prostii de genul ăsta dintr-o carte, când brusc am închis cartea ca dintr-o dezmeticire și i-am spus să meargă la mănăstire să vorbească cu un preot că acolo gasește ajutorul, el s-a înseninat, a fost de acord dar mi-a spus că nu poate merge singur, ci că trebuie să merg cu el. Ce înseamnă asta părinte? De atunci m-am rugat în fiecare seara pentru el, am aprins lumânări la biserică, am făcut milostenie și am fost și la mănăstire și am dat un acatist de 40 de zile pentru sufletul lui. Ce pot să fac pentru el? Simt că sufletul lui are nevoie de ajutor da nu știu ce pot sa mai fac. Părea tare abătut în vis.

Raspuns

Noi nu tălmăcim visele. Nici nu încercăm măcar să le înțelegem: unele pot fi chiar rezultatul propriei intuiții. Ceea ce pot să vă spun și aceasta vă spune și învățătura de credință: Putem să ne rugăm pentru morți și pentru a lor ușurare. Restul e la voia milei lui Dumnezeu.

Dumnezeu este și Domn al morților.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25164 2015-07-27 22:07:47 Infertilitate Probleme în viaţa de familie Elena
Intrebare

Bună seara părinte, am o întrebare la dvs. suntem căsătoriți de 6 ani și din păcate nu avem bucuria de a avea un bebeluș. Am fost la medici și deoarece spermograma este rea, ne-au propus să facem înseminarea intrauterină, nu este fertilizare in vitro, știm că in vitro e păcat și suntem împotrivă ambii pentru procedura dată dar înseminarea intrauterină constă în recoltarea spermei soțului și introducerea cu ajutorul unei seringi speciale direct în uterul mamei, am căutat informații despre aceasta procedură, și mulți consideră că nu este un păcat, se consideă una naturală, embrionul se formează în interiorul mamei și nu în eprubetă, îmi doresc foarte mult un bebe, încerc sa-mi conving soțul să mergem la această procedură dar el se împotrivește pentru că tehnica de recoltare presupune aceeași metodă ca și în cazul spermogramei doar prin masturbare, și anume acest păcat i-l oprește de la procedura dată. Părinte spuneți-mi vă rog ce să fac? Din cauza acestei probleme apar neînțelegeri. Vă mulțumesc mult!

Raspuns

Bună să vă fie inima așa după cum bună vă este și voința. Eu cred că această întrebare este destul de serioasă și trebuie să fie lămurită alături de părintele duhovnic. Sincer. Este destul de grea situația și nu noi trebuie să vă trimitem sau să vă oprim, ci duhovnicul. Părerea mea este: sunt cazuri în care se poate ajunge la pogorământ. Dar nu trebuie de pus lucrarea și puterea lui Dumnezeu la o parte. Trebuie de cercetat bine cazul. De văzut de chiar nu se poate ajunge cumva cu ajutorul rugăciunii la împlinirea dorinței. Și după ce se epuizează toate posibilitățile, doar atunci să se ajungă și la cele ale medicinii.

Hristos este și al vostru Mântuitor.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25162 2015-07-27 16:07:15 Naș catolic Celor ce vor să se căsătorească Vasile
Intrebare

Bună ziua. Vă rog frumos să-mi răspundeți și la întrebarea mea. Eu și viitoarea soție sântem creștini ortodocși. Am învățat în România și ne-am făcut prieteni cu un cuplu, pe care îi dorim ca nași de cununie, dar el e catolic, soția fiind ortodoxă. Putem să îi luăm de nași? Vă mulțumesc.

Raspuns

Bună seara. O pereche de nași sunt ca un stâlp de sprijin și de învățătură pentru tânăra familie. Ce poate să învețe un catolic pe o familie ortodoxă? Vă pare logic acest lucru? Și încă nu pot să îmi închipui un catolic să mărturisească pe o biblie și o cruce ortodoxă, să pună, împreună cu preotul, o cununie pe capul unui ortodox. Deci categoric nu se poate!

Domnul să ne miluiască.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25161 2015-07-23 13:07:03 Celor ce vor să se căsătorească Marina
Intrebare

Bună ziua, vrem să ne cununăm, soțul meu s-a interesat de un părinte ce sfânt al casei putem lua, ne-a sfătuit Simion Stâlpnicu, îmi puteți spune ceva despre acest Sfânt și pe ce dată se sărbătorește... Mulțumim ...

Raspuns

Bună seara. Chiar eu am încercat și să știți că funționează: în google scrieți „Simion Stâlpnicu” și totul stă la dispoziția dumneavoastră.

Doamne miluiește-ne.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25160 2015-07-23 11:07:34 convertire Probleme în viaţa de familie alexandra
Intrebare

Sărut mâna părinte! Sunt căsătorită de 6 luni de zile cu un băiat care vine dintr-o famile mixtă; are 3 frați penticostali, părinții ortodocși plus o soră ortodoxă; însă de ceva timp am impresia că ar vrea și el să se convertească! Nu sunt de accord și mi-ar fi greu dacă ar face acest pas mi-as dorii să-mi dați un sfat cum să îi vorbesc și ce să îi spun fiindcă mă doare gândul acesta foarte mult. Mulțumesc Părinte

Raspuns

Bună seara. Cred că v-am răspuns, sau poate e caz asemănător întrebarea 25140.

Lăudați pe Domnul cât încă se mai poate.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25157 2015-07-22 22:07:07 Sotul meu vrea sa divortam Probleme în viaţa de familie Isabela
Intrebare

Doamne ajută! Am ajuns în punctul în care soțul meu nu mai vrea nimic de la mine, decât divorțul. Mi-a dat termen până pe 1 august, să hotărăsc eu dacă divorțăm de comun acord la notar; daca nu sunt de acord cu asta, va merge la tribunal. E plecat de acasă din februarie, iar în aprilie mi-a zis ca e hotărât să divorțăm. Am încercat să mă apropii de el, dar totul s-a rezumat doar la niște discuții. Am discutat cu duhovnicul meu, nu-l convinge nimeni și nimic să renunțe la gândul ăsta. Este posibil să fie deja cu altă femeie. Mi-a zis că eu nu voi mai fi niciodată în viața asta soția lui, iar dacă nu vreau să divorțăm la notar, o să ne târâm prin tribunal ca ultimii oameni, și mi-a mai zis că dacă îl iubesc, voi înțelege că binele lui este cât mai departe de mine și voi accepta să divorțăm amiabil. EU NU VREAU! Dar .... nici nu-l pot aduce înapoi cu forța. Dacă ajungem în tribunal, nu voi face altceva decât să-l înrăiesc și să mă considere o egoistă care nu se gândește decât la ce vrea ea, așa mi-a si zis. Nu se înțelege nimeni cu el, nici măcar părinții lui. Cum să fac? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns

Raspuns

Bună seara. Cred că îndrumare cuvenită primiți de la duhovnic și trebuie să țineți legătura cu el. Sper să fie destul de înțelept și să vă îndrepte pe drumul cel mântuitor. Despre divorț: cred că deja e prea târziu de mai întors ceva înapoi, trebuie să se lucreze ceva timp mai înainte. Sunt sigur că undeva a fost crăpătura cea distrugătoare. În ce privește modul divorțului: vedeți singură cum este mai bine. De este cazul să pierdeți ceva, sau să fiți deposedată de ceva, .... și așa mai departe atunci rămâneți la decizia tribunalului. Dacă știți că nu aveți de pierdut nimic, atunci alegeți calea cea mai simplă. Că și așa cazul în sine e o durere, să nu se mai ajungă la alte dureri.

Divorțul este o urâciune înaintea lui Dumnezeu și cei care l-au determinat nu vor avea parte de Împărăția Lui.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25156 2015-07-22 21:07:01 Casatorie in aer liber Celor ce vor să se căsătorească Huzum Andreea
Intrebare

Bună seara! Sunt o persoană cu credința în Dumnezeu, însă în ceea ce privește mersul săptămânal la Sfânta Biserică, respectarea posturilor și altele care țin de orânduiala bisericească nu le-am mai respectat din copilarie. Cu toate acestea îmi doresc să fiu împăcată că am făcut ce trebuie când vine vorba de evenimente importante în viața mea, cum este căsătoria. Ne dorim ca ceremonia să aiba loc în aer liber din motive strict legate de amintirile(pozele) cu care rămânem și nicidecum din dorința de a \'exclude\' biserica.. am discutat cu un preot din oraș, care, fiind în cadrul armatei, ne-a spus că are derogare să vină la acea locație și să ne cunune. Am cerut și părerea preotului care slujește la biserica de care aparțin și acesta ne-a spus că este în regulă. Însă, există rude care susțin că este un gest păgân și că preoții care nu ne-au sfătuit să renunțîm la această idee nu sunt \'preoți adevărați\'.. Aș vrea un sfat de la dumneavoastră. Vă mulțumesc din suflet!

Raspuns

Bună să vă fie inima. Vorba aceea doar când cu nevoie, veniți la Biserică. Cununia trebuie să aibă loc doar numai în cadrul Sfântului Locaș. Numai în cazuri excepționale poate să fie efectuată Taina Cununiei în afara Lăcașului Sfânt. Cazul dumneavoastră nu poate fi integrat între cazurile excepționale. Ceremonia nunții puteți să o faceți oriunde, însă însăși Taina Sfântă trebuie să fie în Biserică. Îndemnul nostru este (dacă vreți să trăiți ani mulți și fericiți împreună și să nu lucreze diavolul și să rămâneți cândva și cândva doar numai cu amintirea) faceți Taina Sfintei Cununii în Biserică. Iar restu rămâne la Judecata lui Dumnezeu.

Cununați-vă cu și întru Hristos.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25151 2015-07-21 23:07:44 Cununia religioasa Celor ce vor să se căsătorească Cristina
Intrebare

Sărut mâna părinte! Sunt de credință ortodoxă, am doi copii superbi la fel botezați și un soț minunat dar de religie musulmană. Suntem căsătoriți de mai mult de 8 ani și avem o armonie în familie. Soțul îmi respectă religia și chiar mă însoțește când merg la biserică ori la mănăstiri... acum niște tineri ar vrea să se căsătorească și insistă să le fim nanași, ne respectă mult și apreciază armonia și dragostea din familia noastră... întrebarea mea e dacă putem fi nași de cununie ori nu și dacă nu atunci ce putem face... Vă mulțumesc anticipat

Raspuns

Bună seara. Din cele scrise de dumneavoastră pot spune doar că puteți să fiți nași. Însă să aveți grijă să vă împliniți bine funția dată. Cu frică să vă luați acest rol și să știți că dacă nu se va mântui această familie nu veți avea parte de rai nici voi(egal de cât de fericită vă este familia voastră).

Domnul este Judecătorul suprem și drept.

Mag. Vitalii Mereuțanu

 

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25155 2015-07-22 18:07:18 Viața de zi cu zi
Intrebare

Bună seara. Ce părere aveți de Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni, Jud. Iași... care pune postările sale pe facebook... vorbește pe înțelesul tuturor... eu îi urmăresc predicile... și săracul om încearcă să ne deschidă ochii... și inima împietrită ... se străduiește din răsputeri ... mustră și ceartă omul pe bună dreptate...????

Raspuns

Bună să fie și seara și dimineața și oricare moment al zilei în care veți citi răspunsul. Eu personal nu îl cunoasc pe acest părinte și nu pot să spun nimic la adresa lui.

Domnul să-l miluiască și de Împărăția Lui să îl învrednicească.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25150 2015-07-21 23:07:38 Putem sa fim nasi daca nu suntem casatoriti?? Celor ce vor să se căsătorească Codruta
Intrebare

Sărut mâna. Așa avea o întrebare la dumneavoastă. Sunt împreună cu prietenul meu de 5 ani de zile, nu suntem căsătoriți. Cu toată dragostea am botezat o fetiță Maria, și peste două luni botezăm altă fetiță pe care o va chema tot Maria! Dar anul viitor am dori să cununăm, se poate?? Noi am auzit că dacă ne face jumate de logdnă se poate!

Raspuns

Bună seara. Se pare puțin ilogic. Cum poți să cununi atâta timp cât nu ești singur cununat? Cum poți să te prinzi să îndrumi o famile atunci când singur nu știi ce este aceasta. De aceea vă spun că nu se poate, decât numai atunci când sunteți cununați singuri. Și poate e timpul să vă îngrijiți puțin de concubinajul vostru...

Hristos în mijlocul nostru.

MAg. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25149 2015-07-21 15:07:18 Dorim copilasi Probleme în viaţa de familie Tania
Intrebare

Sarut mana, suntem căsătoriți de un an și copii nu vor să apară. Fac tratamente dar nimic. La ce sfânt să cer ajutor să dobândim un copilaș? Sărut mâna!

Raspuns

Bună seara. La noi pe site găsiți rugăciunea: „Rugăciunea soţilor care nu au copii”. Și vă mai îndemn să vă rugați și la părintele Arsenie Boca. Este un mare ajutor pentru cuplurile cu probleme. Și acum o mică ideie de la mine: nu este ușor acest lucru și se dobandește cu multă răbdare și sârguință. În majoritatea cazurilor zăbovirea nașterii copiilor este o plată pentru păcatele noastre. Dar Dumnezeu este iertător și cu silința noastră putem donândi iertarea păcatelor și darul de a deveni părinți.

De la Domnul sunt toate și pe toate Lui trebuie să le închinăm.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25148 2015-07-21 14:07:16 Viața de zi cu zi APOSTOL
Intrebare

Sărut mâna şi iertaţi-mă vă rog cu o săptămînă în urmă am dat şi eu o întrebare. Vă rog mult să-mi daţi un răspuns. Nu pot merge la biserică pînă nu aflu răspunsul. Completare. Cred că aceasta este întrebarea: „Noi sîntem o famile creștină şi tot timpul frecventăm biserica în fiecare duminică. În viaţa noastră de familie dacă am lipsit de câteva ori şi atunci din anumite motive. Acum câteva luni în urmă am născut. E clar că am mers după 40 de zile din nou la biserică. Copilul îmi este foarte cuminte şi mi-am permis să merg din nou la strană. De câteva ori s-a întâmplat că a plâns şi am fost nevoită să-l hrănesc. Într-o bună zi mă sună parohul şi îmi spune că vorbesc babele că nu se poate să alăptezi copilul în biserică. Eu i-am răspuns că dacă mama are copil mic ce nu ar trebui să vină la biserică? El mi-a răspuns că decât să fac defăimare mai bine nu veni. Acum avem vre-o 3 duminici de când nu am fost la biserică + marţi. Şi eu l-am întrebat da nu-i păcat că acea femeie care ţi-a spus vorbele acestea a întors de la biserică 4 persoane adică eu, soţul şi copii. A zis că ele sânt mai bătrâne şi ştiu. Eu ştiu că preoţii trebuie să atragă lumea la biserică dar să nu le spună mai bine nu ai veni. Vă rog mult daţi-mi cât mai repede un sfat”.

Raspuns

Bună seara. Ne scuzați de întârzierea răspunsului, dar de nu era să cereți nici nu se răspundea. Sunt multe întrebări care au fost lăsate fără răspuns. Cine știe că a trimis întrebarea și nu a primit răspuns îl rugăm să revină, dar numai cu întrebări scrise cu diacritice și corect, pentru că s-a micșorat numărul lucrătorilor pe acest Site. În ce privește răspunsul. Încercați să înțelegeți cum se cuvine. Nu alăptarea este interzisă ci scoaterea memelei în biserică. Îmbrăcămintea este foarte strictă, dar mai ales golirea sânilor. Nu simțiți și dumneavoastră o mică necuviință? Nimeni nu vă oprește să mergeți la biserică. Nu vă întristați pe părinte. A fost puțin inexplicit. Cel mai bine ar fi să încercați să vă hraniți copilul înainte de a merge la biserică și după ce veniți de la biserică. Iar pentru perioada cât sunteți în biserică, dacă nu se poate răbda, atunci să aveți ceva rezerve în sticluță și să îl hrăniți doar pe această cale. Sau să vă retrageți în loc în care să nu produceți sminteală. Încă odată: nu alăptarea este păcat ci smintirea prin dezgolirea pieptului. Știu că e puțin greu de înțeles, însă țineți cont că locuim într-o lume care este de la o zi la alta tot mai mult supusă păcatului curviei.

Rugați-vă neîncetat.

Mag. Vitalii Mereuțanu

 

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25147 2015-07-21 13:07:04 Sfânta Tradiţie, obiceiuri şi "babisme" IOAN
Intrebare

Bună ziua! Am și eu o întrebare: poate „lega” preotul? Dacă da, în ce constă aceasta? Mulțumesc

Raspuns

Oricâte veti lega pe pământ, vor fi legate si in cer si oricâte veti dezlega pe pământ, vor fi dezlegate si in cer" (Matei XVIII, 18; XVI, 19). Ce pot spune eu mai mult?

Doamne miluiește.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25146 2015-07-21 12:07:12 cumetrie Întrebări neincluse în rubricile de mai sus KRISTINA
Intrebare

Ajutați-mă vă rog, e posibil să refuzi de cumetru, dacă nu este posibilitate financiară? Sunt diferite superstiții precum dacă refuzi de cumetru nu-ți va merge în viață..

Raspuns

Bună seara. Noi în superstiții nu credem și nici pe dumneavoastră nu vă îndemnăn la această credință. Fiți sinceri și spuneți cum stau lucrurile. Nu se va întâmpla nimic, vă asigur. Adică la Dumnezeu acestea nu sunt cu o oarecare importanță. Însă încercați poate se poate cumva și fără cheltuială se îndrumați pe calea credinței.

Toate întru Domnul să se facă.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25144 2015-07-20 15:07:45 Casatorie Celor ce vor să se căsătorească Elena.C
Intrebare

Sărut mâna părinte. Am și eu o nelămurire, fata mea face nunta sâmbătă și nașul vrea ca înainte ca lumea să înceapă să mănânce să se ridice în picioare și să zică -Tatăl nostru, unii zic că e de rău că numai la pomeniri se zice, alții că nu e nimic. Dumneavoastră ce ziceți? Vă mulțumesc anticipat.

Raspuns

Doamne ajută. Foarte frumoasă este intenția nașului și să-i transmiteți sincerele noastre salutări și mulțumiri pentru această atârnare frumoasă față de sfânta noastră credință. Și noi spunem că se poate și e foarte binevenit.

Rugați-vă neîncetat.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25142 2015-07-20 11:07:49 Relatii sot si sotie. Probleme în viaţa de familie sorin
Intrebare

Părinte vă rog de mă iertați. Avem și noi o întrebare... suntem căsătoriți de puțin mai mult de un an, am fost într-o relație până la căsătorie, de 5 ani, avem o fetiță, atât eu cât și soția sântem nefericiți și nu ne înțelegem, limbă comună și un dialog nu găsim. Ambii dorim să ne despărțim. E păcat în așa caz? Când nu mai avem nimic comun, fiecare vrea să trăiască pentru dânsul, și ambii sântem deacord. Fiindcă nici într-un fel nu ne mai atrage unul față de altul și nu putem fi împreună. Da cum fără dragoste? Nu mai este viață. Vă rog să ne ajutați cu un sfat. Mulțumim

Raspuns

Bună ziua dragii noștri. Este foarte urăt pentru creștini să vorbească despre divorț. Eu sunt un împotrivitor a acestei practici. Divorțul nu este pentru creștini, mai ales ortodocși. Sfântul Paisie Agioritul îndemna pe credincioși să lupte pentru famile cu prețul vieții. Cum credeți voi că se ajunge la mântuire? Odată ce s-a efectuat Taina Sfintei Cununii de drum invers nu se mai vorbește. Nu vreau să vă aplaud deloc pentru intenția de a divorța. Ceea ce aș putea să vă îndemnăm este să luptați pentru familie și pentru păstrarea ei. Înmulțiți dragostea pe care spuneți că nu o mai aveți. Rugați-vă unul pentru altul și lucrați la întăririrea dragostei. Divorțul este lucrare diavolească. Doar atât vă pot spune.

Domnul este întărirea și puterea luptătorilor.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25141 2015-07-20 07:07:32 Despre cununie Arhivă 2009-2010 Madalina
Intrebare

Bună dimineața părinte, urmează să cununăm pe un văr de al soțului dar părinții vărului sunt nașii de botez al soțului deci practic noi ar trebui să cununăm pe copilul nașului de botez, se poate?

Raspuns

Doamne ajută. Nu există impedimente la nășie. Important este să vă știți bine rolul și la ce vă îndreptați.

Să fim înmulțitorii și sprijinitorii dragostei.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25140 2015-07-20 03:07:30 Convertism Probleme în viaţa de familie Alexandra
Intrebare

Sărut mâna Părinte! Necazul meu e unul mare! Am 20 de ani sunt căsătorită de 6 luni și eu cu soțul meu așteptăm un bebe în 2 luni. Problema este că soțul provine dintr-o familie mixtă părinții lui sunt ortodocși împreună cu încă o soră iar 3 frați de ai lui au trecut la religia penticostală. De câteva săptămâni au început discuțiile în casa la noi și controversele care religie e mai bună și care practici sunt adevărate, iar el îmi dă impresia că ar vrea să se convertească la biserica penticostală; un lucru ce mă frământă enorm! Aș vrea să știu cum să reactionez, cum să-i vorbesc fiindcă nu aș vrea ca fetița să aibă de suferit și nici eu să îmi las religia, fiindcă altă soluție nu s-ar găsi! Sărut mâna părinte! Vă mulțumesc!!

Raspuns

Bună seara. Cel mai bine ar fi să vă găsiți un duhovnic la care să vă prezentați cât mai des. Și de la care el să primească răspunsurile pe care le caută, mai ales dacă știți că nu puteți să îl ajutați voi. Să nu lăsați să se cuibărească diavolul în casa voastră.

Să se risipeascsă dușmanii precum se risipește fumul de la fața focului.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25139 2015-07-19 21:07:40 Celor ce vor să se căsătorească Maria
Intrebare

Bună ziua! Mă iertați, dar am și eu o întrebare la capitolul căsătorii cu grad de rudenie. Sunt într-o relație cu un băiat care s-ar putea să fim rude, adică bunelul lui din partea mamei este verișor drept cu mămica mea, respectiv eu cu maica-sa suntem verișoare de gr II, iar cu băiatul deja se primește că ar fi nepot de la verișor de al II-lea. Spuneți-mi vă rog nu este păcat să continuăm relația sau o eventuală căsătorie? Și explicați-mi vă rog gradul nostru de rudenie. Vă mulțumesc anticipat!

Raspuns

Bună seara. Înainte de toate mă întreb de se potrivește vârsta între voi. În ce privește rudenia: Bunelul lui și cu mama dumneavoastră sunt rude de sânge de gradul VI(pentru ei ar fi impediment). Dumneavoastră și cu acel băiat sunteți rude de sânge de gradul IX. Practic impediment nu ar trebui să fie. Însă trebuie de cercetat foarte bine cazul dat și de văzut de nu există alte impedimente. Țineți cont că ispitele sunt foarte mari și o familie se formează pentru veșnicie. Să nu se primească o legătură slabă ca apoi să ajungeți unealtă a diavolului.

Hristos să fie cu noi și între noi. Amin.

Mag. Vitalii Mereuțanu

Nr Data Tema Categoria Numele
Nr. 25138 2015-07-19 17:07:32 pacate de moarte Păcatele Lucian
Intrebare

Bună ziua părinte. Aș dori să vă întreb, dacă cineva păcătuiește cu vre-un animal, sau păsări pentru plăcerile spurcate ale trupului și se pocăiește, mărturisește păcatul la spovedanie... i se dă un canon de pocăință... îl iartă Bunul Dumnezeu???

Raspuns

Doamne ajută. Ați uitat și de un lucru: „și nu mai greșește”... În funcție de pocăință și de puterea credinței pe care o are. Dumnezeu pe toate le iartă. Însă de a ajunsă să păcătuiască în acel hal înseamnă că a ajuns să slăbească destul de mult în credință.

Iertarea e pe măsura pocăinței.

Mag. Vitalii Mereuțanu

 

 
Calendar


 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova