Kirghizia trebuie să devină o bază „ofensivă” a Bisericii Ruse, pentru Asia Centrală şi China
Renumitul preot misionar, pr. Daniel Sisoiev, consideră că Biserica Rusă ar trebui să facă din Kirghizia şi ţările vecine, ţări ortodoxe. „Este necesar să deschidem facultăţi teologice la Universitatea de Stat Bishkek şi la Universitatea Ruso-kirghiză slavonă, folosind Kirghizia ca bază pentru toată Asia Centrală. Exact prin Kirghizia este posibil să avanseze ortodoxia (în sensul misionar) în întreaga Asie Centrală, Afganistan, Tibet şi China”, a spus pr. Daniel la o masă rotundă la Moscova.
Potrivit acestuia, „Chirghizii şi, de asemenea, o parte din uzbecii, dungarzii, uigurii din Kirghizia sunt gata de misiune Ortodoxă, putan duce la enorme succese: există poarta către China, dar nu este folosită.” „În Asia Centrală, în conformitate cu datele oficiale subestimate, există o jumătate de milion de protestanţi care au început să funcţioneze aici abia în 1992.
De la mici activităţi protestante, unele au ajuns să aibă un mare succes. Activitatea catolicilor are succes. Misionarii uruguayeni tot acolo, au reuşit să facă în trei ani o adevărată eparhie”, a spus preotul.
www.lacasuriortodoxe.com

консульство польши в харьковелекарственные травы купить