Doi creştini din Biserica Coptă, ucişi în ajunul Paştelui Ortodox
Doi creştini din Biserica Coptă au fost ucişi şi unul rănit grav în seara Sâmbetei Mari (din cadrul Săptămânii Patimilor, la ortodocşi). Acest eveniment a avut loc în satul Hagaza, pe malul Nilului, în sudul Egiptului. Cei trei se întorceau de la biserică, unde participaseră la privegherea pentru Sfintele Paşti. Se presupune că autorii crimei ar fi musulmanii din zonă, care au deschis focul asupra celor trei, după care au fugit.
Poliţia locală crede că este vorba de o vendetta, din partea unui clan cu care creştinii se află în discordie de ani de zile. Surse ale forţelor de securitate au spus că victimele fuseseră eliberate recent din închisoare, unde ispăşiseră trei ani pentru uciderea unui musulman, în cadrul unei lupte între clanuri.
Anchetatorii se află acum în căutarea unei a patra persoane, legată de familia de musulmani în cadrul căreia a existat o victimă în urmă cu mai mulţi ani.
Din 2002, mai multe crime au rezultat din răzbunările între clanuri rivale. Un lucru ciudat este faptul că în cele mai multe dintre cazuri victimele s-au dovedit a fi membri ai comunităţii creştinilor copţi, care reprezintă doar 10 % din cadrul populaţiei Egiptului, deci o minoritate între cele aproape 80 de milioane de locuitori, dintre care majoritatea sunt musulmani.
www.lacasuriortodoxe.com