Despre starea de sănătate a Pr. Arhimandrit Iustin Pârvu
„Mulţumită rugăciunilor credincioşilor, starea Părintelui Iustin este mult mai bună. La 7 Aprilie 2010, a fost deja a doua zi când părintele nu mai are oscilaţii de temperatură, şi medicii confirmă că reacţionează foarte bine la medicaţia pe care i-au prescris-o. Cu ajutorul lui Dumnezeu, in citeva zile, Parintele Iustin se va intoarce din nou acasa, asa cum a promis” se arata intr-un comunicat citat de mai multe bloguri personale ale unor credinciosi, prin care totodata se face apel la o perioada de sustinere prin rugaciune comuna.
Informatia ne-a parvenit pe adresa redactiei prin mai multe scrisori si printr-o inregistrare audio, care sustin ca apelul ar fi semnat chiar de obstea Sfintei Manastiri Petru Voda, unde vietuieste Parintele Arhimandrit Iustin, ajuns la respectabila varsta de 91 de ani, in data de 10 februarie 2010.
Venim cu aceste lamuriri si asigurari, intrucat in ultimul timp – probabil si datorita faptului ca informatiile vin greu, in mod direct, din aceasta Sfanta Manastire, data fiind localizarea sa – au existat mai multe zvonuri si mesaje ingrijorate si totodata ingrijoratoare, pe adresa redactiei noastre, cu privire la starea sanatatii Parintelui Arhimandrit Iustin – in prezent internat pentru tratarea unei infectii pulmonare.
Unele bloguri personale „mai acide” sustin ca aceasta „campanie de zvonistica” ar fi fost lansata de cei interesati de „raul parintelui” (desi nu se stie insa cum ar fi posibil acest lucru in randul membrilor unei comunitati-biserici ortodoxe) si, in mod egal, de cei interesati de un rating crescut pe paginile web proprii, insa, din fericire, in mod paradoxal exact acestea raman singurele bloguri care au postat astfel de articole, fiind inselate de o serie de emailuri sau mesaje „mass”, anonime, care, evident, nu prezentau nicio importanta sau garantie oficiala.
Ne alaturam si noi, cu smerenia cuvenita, rugaciunilor indreptate catre Dumnezeu, pentru sanatatea Sfintiei Sale.
www.lacasuriortodoxe.ro