Cu binecuvântarea și susținerea financiară a Blagocinului de Orhei, Bucuria Învierii s-a făcut simțită și în Penitenciarul Nr. 18 din Brănești! (Reportaj foto)
 

Cu binecuvântarea și susținerea financiară a Prea Cuviosului Părinte Arhimandrit Siluan, Blagocinul Bisericilor Ortodoxe din Orhei, Bucuria Învierii s-a făcut simțită și în Penitenciarul Nr. 18 din Brănești!

Pentru prima dată, în istoria acestui Penitenciar, fiecare deținut a putut să guste din Bucuria învierii, primind în dar cozonac și ouă sfințite! După rugăciunile de sfințire obișnuite zilei pascale, deținuții au primit cele mai sincere felicitări cu Sfânta Sărbătoare a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos din partea Soborului de preoți și a Blagocinului Raionului care le-a transmis cea mai călduroasă salutare! Tuturor, li sa vorbit despre semnificația și importanța acestei zile, în memoria fiecăruia actualizându-se patimile, moartea și Învierea Mântuitorului Hristos! Totodată, fiecare a fost îndemnat la mai multă răbdare față de aproapele, răbdare care este de o absolută necesitate luând în considerație faptul că aceștia sunt privați de libertate pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp!
După mărturia personală a deținuților, aceștia au rămas profund impresionați de grija pastorală a Blagociniei de Orhei față de ei! „De fapt, aceasta nu este grija preoților față de noi, ci a lui Dumnezeu, care și aici este nu ne uită”!
Acțiunea dată se încadrează perfect în mesajul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care ne îndeamnă foarte clar să cercetăm pe cei din temnițe: „Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.”

Biroul de Presă a Blagociniei de Orhei