Americanii doresc menţinerea crucii pe locul tragediei din 11 septembrie 

Centrul American pentru Lege şi Justiţie (ACLJ) a afirmat că va susţine legal menţinerea crucii de pe locul World Trade Center. Săptămâna trecută un grup de ateişti a cerut îndepărtarea crucii de pe locul unde au căzut cele două turnuri gemene, unde acum este un Muzeu memorial.

Grupul de ateişti a intentat un proces asupra constituţionalităţii prezenţei acestei cruci pe locul atentatului terorist. Imediat după atentatul terorist, lucrătorii au găsit două bare de oţel sudate care s-au păstrat în formă de cruce din incendiul puternic care a urmat. Mulţi dintre ameriani cred că aceasta este o minune, pentru că tot oţelul s-a topit în incendiu.

 

„Vom apăra cu orice preţ crucea de pe locul tragediei” a spus Jay Sekulow, consilier şef al ACLJ într-o declaraţie de presă. „Acest memorial este o parte importantă a istoriei locului, şi slujeşte ca o amintire a ororilor care s-au întâmplat acum 10 ani”.

Luni, o organizaţie non-religioasă intitulată „American Atheists” (Ateiştii americani) au pus la îndoială constituţionalitatea plasării acestei cruci şi au spus că este discriminatoriu să pui un simbol creştin, fără simbolurile altor religii. Grupul ateist a spus că această cruce este „o icoană creştină” şi că este nepotrivit să amesteci Biserica şi Statul.

Majoritatea americanilor susţine existenţa acestei cruci ca fiind „un simbol al unităţii poporului american” şi o „inspiraţie” pentru oamenii care îşi aduc aminte de morţii nevinovaţi din acel loc. Mai mult, crucea a devenit un loc de pelerinaj şi un loc important pentru turiştii care vin să vadă New York-ul.

Sekulow a spus: „Ei (ateiştii) sunt răniţi de existenţa crucii? Vorbim despre două bare de oţel care s-au păstrat atunci când turnurile gemene s-au prăbuşit. Da, este în formă de cruce. Dar poate cineva să sufere fizic sau emoţional datorită existenţei acestei cruci? Mai lăsaţi-ne. Cererea este ridicolă. Dacă cuiva nu îi place să se uite în altă parte”.

ACJL este încrezătoare că acest proces împotriva crucii din World Trade Center nu va avea sorţi de izbândă, mai ales că cererilor ateiştilor au fost respinse de tribunal şi în cazul Jurământului de Credinţă faţă de poporul american, Motto-ul naţional („In God we trust”) şi Ziua Naţională a Rugăciunii (în fiecare primă zi de joi a lunii mai).

„Acesta este un nou capitol în strategia anti-Dumnezeu folosită de organizaţii ateiste din ţară, o strategie ofensivă şi dăunătoare majorităţii americanilor” a spus consilierul ACJL.

www.doxologia.ro