A dat o şansă la viaţă altor oameni. Gestul impresionant al unui băieţel a făcut înconjurul lumii

Un băieţel grav bolnav din provincia Guangdong, China, a devenit un adevărat erou naţional, iar povestea gestului său impresionant a făcut deja înconjurul lumii, scrie descopera.ro.

Liang Yaoyi, de 11 ani, suferea de cancer cerebral şi, în ciuda tratamentelor şi operaţiilor făcute, nu s-a putut vindeca. Micuţul ştia că nu va mai trăi mult şi atunci i-a spus mamei sale că vrea să-şi doneze organele după ce va muri.
Gestul lui este impresionant, mai ales că în China este o adevărată criză de organe care pot fi transplantate pacienţilor grav bolnavi.
Liang a murit pe 6 iunie şi medicii i-au preluat ficatul şi rinichii, organe care au fost transplantate cu succes. Ultimele clipe ale lui Liang i-au impresionat pe medicii care l-au îngrijit şi unul din ei a realizat această fotografie, în care echipa de doctori se înclină lângă trupul fără viaţă al micuţului, în semn de respect şi recunoştinţă pentru gestul copilului.
Fotografia care a impresionat o lume întreagă. Motivul pentru care medicii se înclină în faţa unui copil decedat
Deşi noile tehnologii vor face posibile transplanturile de organe artificiale, create în laborator, deocamdată donarea de organe este singura şansă pentru mulţi bolnavi.

www.publika.md