Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina a fost ales mitropolitul de Cernăuți și Bucovina Onufrii

La 13 august, Soborul epsicopilor Bisericii Ortodoxe din Ucraina, care s-a desfășurat în lavra Pecerska din Kiev, l-a ales pe noul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina – Locțiitorul șefului catedrei mitropolitane a Kievului mitropolitul de Cernăuți și Bucovina Onufrii.

Și Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril l-a felicitat pe mitropolitul de Cernăuți și Bucovina Onufrii cu alegerea în funcția de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina. La rândul său, Președintele Departamentului Sinodal informațional V.R. Legoida a calificat alegerea în funcția de mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine pe mitropolitul de Cernăuți și Bucovina Onufrii drept un exemplu de unitate interbisericească și și-a exprimat speranța că noul Întâistătător va cârmui Biserica Ucrainei pe calea slujirii păcii pe pământul ucrainean.
Soborul episcopilor Bisericii Ortodoxe din Ucraina și-a încheiat lucrările cu un Te Deum de mulțumire oficiat la catedrala „Adormirea Maicii Domnului” a lavrei Pecerska din Kiev. Amintim, că intronizarea nou alesului Mitropolit va avea loc în data de 17 august.

www.ortodoxia.md