Un preot grec din Australia a devenit foarte popular în mediul virtual după ce şi-a exprimat admiraţia faţă de părinţii care îşi aduc copiii la Biserică şi depun eforturi considerabile pentru a păstra liniştea în timpul slujbelor.

„Să nu credeți că eforturile voastre trec neobservate când veniți la biserică împreună cu copiii voștri binecuvântați”, a scris pr. Michael Psaromatis din Adelaide pe pagina sa de Facebook.

El i-a apreciat pe tinerii părinţi care participă la slujbe cu toţi membrii familiei şi încearcă să menţină liniştea în lăcaşul de cult.

„Admir cât de pregătiţi sunteţi când intraţi (în biserică – n.r.), cât de mult încercaţi şi îi urmaţi (pe copii – n.r.) pe culoar să le atenuaţi zgomotul şi mişcările şi vreau să ştiţi că vă simt durerea când văd acele capete care se întorc în direcţia voastră (…) indicând o nemulţumire faţă de faptul că nu vă puteţi ţine copiii sub control şi fără să facă zgomot, când de fapt încercaţi doar să participaţi la Sfânta Liturghie şi să ascultaţi predica”.

Prin postarea sa, preotul a transmis un mesaj comunităţii să fie mai înţelegătoare în astfel de cazuri. El a evidenţiat puritatea copiilor şi a spus că aceste familii reprezintă viitorul.

I-a îndemnat pe părinţi să continue să îşi aducă copiii la Biserică şi a afirmat că lipsa unei astfel de „zgomot” indică faptul că „Biserica moare”.

Părintele a primit foarte multe mesaje de mulţumire, iar postarea sa a fost distribuită de sute de ori.

O mamă i-a lăsat un comentariu în care a recunoscut că a avut nevoie de cuvintele părintelui deoarece încearcă să participe la slujbe împreună cu copiii ei, dar este foarte dificil.

Altă persoană i-a mulţumit clericului pentru faptul că înţelege greutăţile prin care trec părinţii care vin la slujbe însoţiţi de copiii lor.

www.basilica.ro