„Dumnezeu o vrut să facă sfinţi cu comunismul ista, mulţi sfinţi o făcut Dumnezeu printr-înşii…”
(Părintele Selafiil de la Noul Neamț)

În seara zilei de 25 noiembrie 2019, cu Binecuvântarea Prea Sfințitului Siluan, Episcop de Orhei, în parohia cu hramul „Sfânta Treime” din s. Lucășeuca, r-ul Orhei s-a desfăşurat seara duhovnicească consacrată martiriului din închisorile comuniste din România. Invitați ai evenimentului au fost teologul Danion Vasile și Parintele Valerian Grecu.

Cei prezenți au avut parte de o incursiune în durerea și strășnicia lagărelor comuniste din România: Aiud, Ploiești… Părintele Valerian, nu din auzite a povestit durerile prin care a trecut poporul român în dorința de ași apăra identitatea religioasă. Acolo, Părintele Valerian a iubit suferința. Acolo sa învățat al vedea pe Dumnezeu! În cuvântul său, Părintele Valerian a afirmat cu multă tărie că temnița pentru el a devenit rai! Așa cum de altfel, spunea cândva și Sfântul Luca al Crimeii: Am iubit pătimirea!

Aduc sincere mulțumiri oaspeților din România Părintelui Valerian Grecu și dragului nostru Danion Vasile, dar și scumpilor mei creștini din Lucășeuca, care s-au dovedit receptivi pentru a se întări în credință și în râvnă față de Dumnezeu!

www.manastireacurchi.md

Cu Hristos în celulă!
Cu Hristos în celulă!
Cu Hristos în celulă!
Cu Hristos în celulă!
Cu Hristos în celulă!
Cu Hristos în celulă!