despre post

0
0

Hristos a Înviat!  Spuneţi-mi vă rog cum să procedez corect când merg în perioada postului la cineva în ospeţie şi mă serveşte la masă cu mâncare de frupt? Dacă refuz spunând că ţin post, unii încep să te laude că ce eşti de bravo, alţii că – uite că ţi-au crescut de acum aripi, sau ce vreai să ajungi de acum în rai şi tot aşa. Aceasta poate să mi se întâmple şi la serviciu sau la o altă serbare, la care trebuie să merg în perioada postului. Vă rog mult să-mi răspundeţi la această întrebare. Mulţumesc mult.

  • You must to post comments
0
0

Cu adevărat a înviat (ne scuzaţi de întârzierea răspunsurilor). Mai puține ospeții. Chiar deloc! Aceasta e singura soluție bună. În rest trebuie de luat descernământ și înțelepciune de la duhovnic. Spre eemplu eu nu efectuez vizite în post decât acelor persoane care știu că țin și ele post(asta în cazul că țin post) pentru a nu produce sminteală. Iar de merg la cineva care postește și eu nu postesc postesc și eu cu ei. În cazul invers mai puține experiențe am(adică să merg la cei care nu postesc atunci când eu postesc) pentru că mă stărui să am cât mai puține ocazii din acestea. Iar atunci când am fost nevoit am ținut cont de pregătirile lor duhovnicești. Cu unii am fost mai dur cu alții mai domol. Dar toate acestea le-am făcut în conlucrare cu învățăturile pe care le-am primit de la părintele meu duhovnicesc.

Așa că soluția cea mai bună: în perioada postului să nu vă ieșiți din firi și nici din locurile care sunt potrivite manifestărilor voastre duhovnicești.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.