Slujitorii Penitenciarelor trebuie să-şi unească vocea, spre binele deţinuţilor!
Toţi membrii Bisericii Ortodoxe ce se ocupă de slujirea în închisori trebuie neapărat să se unească într-o voce. Aceasta ar aduce rezultate reale, vocea Bisericii Ortodoxe făcându-se auzită, ceea ce ar favoriza posibilitatea de a cere instituţiilor superioare ale statului finanţare pentru întemeierea centrelor de reabilitare a deţinuţilor, cât şi pentru înbunătăţirea stării acestora atât în penitenciare, cât şi după eliberare.
Un astfel de proiect a fost recent înaintat la Moscova de Ivan Satirov (Bulgaria), care este Directorul Executiv a Asociaţiei de slujire în penitenciare. În fiecare an, doar în Rusia se eliberează din penitenciare în jurul la 250 mii de oameni, care sunt primiţi de doar 150 centre de reabilitare din toată ţara. Majoritatea acestor centre sunt întemeiate şi întreţinute de diverse organizaţii religioase sau obşteşti. Majoritatea ascultătorilor au rămas uimiţi de problemele cu care se lovesc aceste centre, mai ales în contextul crizei economice mondiale.
Ivan Satirov este convins că centrele date efectuiază o muncă enormă pentru cei ce au ieşit la libertate, pentru acomodarea lor în societatea modernă, pentru ca aceştia să-şi afle rostul, rudele şi să nu revină la meseria veche. Statul, la moment nu se ocupă cu problema dată, neângrijindu-se de starea foştilor deţinuţi. Autorul priectului consideră că nu este destul de a trăi şi de a munci doar cu entuziasmul.
Este nevoie de o bază legislativă verdică, care va recunoaşte muca celor din penitenciare social importantă. Biserica încă odată trebuie să dovedească că rolul Său în societatea modernă este stabilit de Dumnezeu. Asociaţia prezentată de Ivan Satirov este formată din membrii mai multor organizaţii şi confesiuni din peste 130 de ţări. Actualmente, Departamentul Relaţii cu Penitenciare şi Forţele Armate a Patriarhiei Ruse este condus de protoiereul Alexandru Dobrodeev, care duce o colaborare intensă cu toate organele de conducere a penitenciarelor.
În Republica Moldova, majoritatea penitenciarelor au preot capelan, care săvârşeşte Serviciul Divin în paraclisele amenajate în majoritatea cazurilor chiar de deţinuţi.
www.pravoslavie.ru

купить секционные воротагазонная трава ценаработа ахо