Papa Benedict al XVI-lea :”Familiile extinse distrug viaţa copiilor”
Papa a ţinut o prelegere în faţa unui grup de episcopi brazilieni susţinând că aşa-numitele „familii extinse” strică viaţa unui foarte mare număr de copii.
„Biserica nu poate rămâne indiferentă în faţa despărţirilor şi a divorţurilor, care distrug case şi rănesc copiii, aceştia având nevoie de instruire şi educaţie. Divorţul creează pagube şi prin apariţia aşa-numitelor familii lărgite, în care copiii se simt orfani nu pentru că au rămas fără părinţi, ci pentru că au prea mulţi”, a spus Benedict al XVI-lea.
El a adus în discuţie şi faptul că în ziua de azi din ce în ce mai multe persoane nu mai sunt interesate de căsătorie, ci sunt mulţumiţi să trăiască în păcat.
„Pe fondul acestei instabilităţi, are loc tragedia atâtor copii. Fiind privaţi de sprijinul părinţilor, ei devin cu uşurinţă victime ale unei societăţi în care nu-şi găsesc locul” a adăugat episcopul de Roma.
Benedict al XVI-lea a precizat că soluţia rezolvării unei situaţii atât de drmatice ar fi o întoarcere reală la familia creştină – „un loc de siguranţă mutuală, de libertate şi de educaţie pentru viaţă”.
www.libertatea.ro