Femeile folosesc zilnic 515 substanţe chimice, majoritatea periculoase
Deşi femeile consideră că produsele cosmetice precum cremele şi loţiunile sunt benefice pentru frumuseţea şi sănătatea pieii lor, se pare că adevărul este cu totul altul.
Un nou studiu, publicat de Daily Mail, vine să distrugă mitul cosmeticelor, relevând că cele mai multe dintre acestea nu sunt altceva decât cocteiluri de chimicale industriale şi potenţial periculoase, care nu numai că afectează sănătatea, dar în unele cazuri cauzează îmbătrânirea prematură – adică tocmai inversul efectelor promise.
Studiul – efectuat de Bionsen, o companie de produse cosmetice care conţin numai substanţe naturale – a scos la iveală faptul că o femeie îşi aplică zilnic pe faţă şi pe corp nu mai puţin de 515 chimicale sintetice diferite.
Parabenii, cei mai des folosiţi conservanţi din lume, destinaţi să prelungească viaţa de pe raft a produselor cosmetice, sunt prezenţi în şampoane, gel de păr, spume de ras sau loţiuni de corp. Folosirea lor a devenit însă din ce în ce mai controversată, după ce mai multe studii au ajuns la concluzia că pot cauza cancer de sân sau chiar probleme de fertilitate la bărbaţi.
www.libertatea.ro