Următorul pas după interzicerea pedepsei cu moartea în Rusia, trebuie să fie interzicerea avorturilor
Patriarhia Moscovei a susţinut decizia Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse pentru a interzice definitiv pedeapsa cu moartea pe teritoriul acestei ţări.
„Inerzicerea pedepsei cu moartea de către Curtea Constituţională pentru mine era mai mult de cât evidentă” – a declarat şeful Departamentului Sinodal pentru relaţii cu Forţele Armate şi instituţiile de menţinere a ordinii publice, Prot. Dmitri Smirnov.
Părintele Dmintri a subliniat porunca creştină „să nu ucizi” şi a menţionat, că omul care a săvrşit o crimă grea şi care îşi ispăşeşte pedeapsa, are posibilitatea de a se pocăi.
„Sunt şi împotriva avorturilor, când din banii plătitorilor de impozite sunt omorâţi concetăţenii mei în pântecele mamelor lor. Avortul este o pedeapsă cu moartea pentru nimic. Ar fi bine dacă Curtea Constituţională ar interzice pentru totdeauna şi pedeapsa cu moartea pentru prunci” – a adaugat Prot. Dmitri Smirnov.
Conform spuselor sale, „este una şi aceeaşi problemă: doar că în primul caz sunt omorâţi cei vinovaţi sau din cauza unei erori judiciare, iar în al doilea – sunt omorâţi prunci nevinovaţi”.
www.mitropolia.md