Tort de post

Blat:

150 g nucă măcinată, 100 g zahăr, 1 plic praf de copt, 250 ml apă minerală, 6 linguri faănă (compozița trebuie să aibă consistența unui chec). Amesteci zahărul cu apă minerală, nuca, praful de copt, făina și pui compoziția într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină, sau tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit.


Ca orice blat, se insiropeaza: 200 ml apa, 3 linguri zahar, 1/2 fiola esenta de rom.
Crema la alegere. Schimband crema schimbi si gustul de fiecare data.


Crema:
Pentru crema poti sa folosesti frisca vegetala simpla sau amestecata cu nuca macinata (sau alune); daca prajesti putin nuca sau alunele este mai bine. Poti sa amesteci frisca si cu fructe: capsuni, zmeura sau amestec de fructe de padure.


O alta varianta de crema este cea din plicuri de crema instant la care se inlocuieste laptele cu apa minerala, suc sau cafea, dupa dorinta.

La mulți ani!

Aministraţia Ortodoxia.md