Atenție șarlatani!!!

Recent, pe un blog sectar, am găsit un material denigrator la adresa Bisericii Ortodoxe, care porneşte de la cazul unor şarlatani pseudo-ortodocşi care fac următorul anunţ în presă:

„Maica Stareţă Sofia împreună cu preotul Iosif fac minuni Dumnezeieşti prin deschiderea cărţii sfinte. S-a reîntors de curând din superba ţară Israel, de la Mormântul Sfânt cu cele mai puternice leacuri şi rugăciuni sfinte, plante, licori şi talismane pentru a ajuta oamenii cu necazuri şi probleme.Rezolvă orice fel de problemă pe baza zodiei şi numelui chiar de la distanţă.”

Din păcate, cazul acestor şarlatani şi mai ales al „preotului” (care chiar poate fi un preot hirotonit canonic; nu-l cunosc) complică mult lucrurile, dacă ne gândim şi la faptul că acesta nu este un caz singular. Sunt mult prea multe cazuri similare, inclusiv cu anunţuri în presă şi pe toţi stâlpii, şi nimeni nu ia măsuri cu aceste false dezlegări şi false vindecări, care se fac în multe mănăstiri şi chiar parohii.

Şi atunci de ce tace Mitropolia? Aceste persoane trebuie demascate şi excomunicate! Mă refer aici şi la mulţi stareţi de mănăstire, preoţi de mir şi simpli monahi şi monahii, care prin practicile lor se plasează în afara Bisericii. Aceştia nu reprezintă Biserica Ortodoxă şi chiar dacă se pretind a fi ortodocşi, nu harul lui Dumnezeu este Cel care „îi ajută” pe ei în „minunile” pe care chipurile le fac, ci diavolul. O spun clar Canoanele Bisericii şi Sfinţii Părinţi.

Îndemnăm pe toţi credincioşii să ignore astfel de îndemnuri şi chiar să se spovedească (la „preoţi normali”) dacă au fost la astfel de persoane, chiar dacă aceştia sunt îmbrăcaţi în haine negre sau au cruci la gât. E un mare păcat să apelezi la astfel de vrăjitori.

Ortodoxia este altceva! Din păcate puţin înţeleg asta…

www.moldovacrestina.info

Materialul în original: http://www.blog.teologie.net