Schismaticilor ucraineni nu le mai este permisă săvârșirea înmormântărilor în Kiev

Auto-proclamata ”Patriarhie a Kievului” este ”nedumerită” de faptul că clerul său a fost înlăturat de la săvârșirea înmormântărilor din capitala Ucrainei, totodată, acesta solicitând ajutorul autorităţilor din oraş pentru a soluționa situaţia.

După cum informează Serviciul de presă a ”Patriarhiei de Kiev”, conducerea Conbinatului ce se ocupă de servicii funerare din capitala Ucrainei, a primit recent de la Arhiepiscopul Mitrofan, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ucrainești canonice o scrisoare, în care acesta comunică despre ”apariția unor persoane, care se dau pe sine drept slujitori ai Bisericii Ortodoxe Ucrainești și săvârșesc slujbele de înmormântare”. În acest document, de asemeni, se indică lista așa numiților ”preoți”, mulți dintre ei fiind clerici  ai ”Patriarhiei de Kiev” și se comunică că ”toate trebuințele: botezuri, cununii sau înmormântări, săvârșite de aceștia sunt considerate nevalabile”.

”Patriarhul de Kiev, Filaret, la rândul său a trimis Președintelui Administrației de Stat din Kiev, D-lui Alexandru Popov o scrisoare, în care cere  ca să se investigheze situația și să fie stopate toate încălcările” – informează Centrul de Presă a auto-proclamatei ”Patriarhii”.

www.interfax-religion.ru