Peste 1.200 nou-născuţi ucişi în 2010 în Pakistan

Edhi Foundation a tras un semnal de alarmă cu privire la uciderea nou-născuţilor în Pakistan, peste 1.200 de nou-născuţi fiind omorâţi în 2010, în această ţară, conform datelor oferite de fundaţie.

În anul anterior, 2009, s-au înregistrat cca. 1.000 de cazuri, informează CNN.

Cauzele atrocităţilor sunt obiceiurile locale conform cărora copiii născuţi în afara relaţiilor de căsătorie sunt consideraţi nelegitimi. De asemenea, cei mai mulţi dintre copiii ucişi (9 din 10) sunt fetiţe, părinţii considerându-le o povară.

„Uneori îi ştrangulează, alteori îi omoară cu cuţitul şi, uneori, găsim cadavre arse”, a declarat Anwar Kazmi, manager al Edhi Foundation, cel mai mare ONG privat din Pakistan. Multe dintre cadavrele micuţilor sunt aruncate apoi la groapa de gunoi, fiind mutilate adeseori de animalele de pe stradă.

Cazurile sunt investigate rareori de către poliţie, în condiţiile în care forţele poliţieneşti sunt slab instruite şi, frecvent, sunt lipsite de mijloacele necesare pentru desfăşurarea activităţii.

Multe dintre cadavrele copiilor ucişi rămân nedescoperite, consideră Kazmi. Cauzele fenomenului sunt însă mai profunde, printre factorii menţionaţi de liderul fundaţiei fiind sărăcia din Pakistan şi dezinteresul autorităţilor guvernamentale pentru educarea populaţiei, pentru crearea de locuri de muncă şi pentru asigurarea nevoilor de bază ale cetăţenilor.

Conform statisticilor ONU, 55 de milioane de pakistanezi sunt analfabeţi.