Biserica „Sf. Dumitru” din Vadul lui Vodă, prădată și vandalizată noaptea trecută
Culmea hoţiei, au prădat Casa Domnului în Postul Mare. Biserica “Sf. Dumitru” din Vadul lui Vodă a fost vandalizată noaptea trecută. Hoţii au intrat pe geamul din spate şi au sustras trei cruci, purtate de preot în timpul slujbelor. Una poleită cu aur, alta din argint şi una simplă. Icoanele şi cărţile religioase au fost aruncate pe jos, iar din cutiile pentru donaţii au dispărut toţi banii.

La câteva sute de metri de biserică, tot noaptea trecută, a fost furată o maşină. Se presupune că este mâna aceloraşi persoane, deocamdată, neidentificate.

Când a venit de dimineaţă la biserică parohul a înmărmurit.

Se pare că hoţii au avut timp să răscolească prin toate colţurile bisericii. Dar şi tupeul să pângărească obiecte considerate sfinte.

Enoriaşii veniţi la biserică au făcut cale întoarsă. Timp de câteva ore, poliţiştii au efectuat cercetări.

La o depărtare de câteva sute de metri de biserică, tot noaptea trecută, din curtea unui bloc a fost furată o maşină model Nissan.

Credincioşii din Vadul lui Vodă sunt îngroziţi de cele întâmplate. Oamenii legii acumulează probe pentru a porni un dosar penal pentru furt, iar vinovaţii riscă de la 7 la 12 ani de închisoare. Acesta nu este primul caz de furt în Biserica Sfântul Dumitru din Vadul lui Vodă. Chiar de Crăciun din curtea lăcaşului s-au furat trei brazi, iar anterior au dispărut gratiile de la geamuri.

Sursa: www.jurnaltv.md