Episcopul Marchel cheamă cetățenii la protest împotriva acțiunilor minorităților sexuale

Comunitatea gayilor şi lesbienelor din Moldova intenţionează să organizeze festivalul Curcubeul peste Nistru. Marşul gay-ilor a stârnit critici vehemente din partea clerului. Un grup de preoţi, în frunte cu episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, îndeamnă creştinii să împiedice acţiunile minorităţilor sexuale

Feţele bisericeşti îndeamnă societatea să zădărnicească marşul gay-ilor din Centrul Capitalei, planificat pentru 19 mai. 

„Veniţi, voi, maturii, în centrul Chişinăului în acea zi, pentru a opune rezistenţă prin rugăciune şi prin simpla prezenţă a voastră în cel mai legitim şi cel mai paşnic mod. Mă adresez şi către deputaţii primului Parlament. Acum e nevoie de prezenţa voastră în Chişinău, pe 19 mai, ca nu cu arma, ci cu cuvântul şi cu dreptul nostru constituţional să ne păstrăm morala copiilor noştri, dar şi a nepoţilor noştri”, a declarat episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel

Între timp, reprezentanţii organizatorii paradei susţin că au primit un şir de mesaje de ameninţare. 

„Sunt scrisori anonime adresate nouă. Sigur, nu pot să ne facă să renunţăm la marş sau festival. Se spune că vor ieşi, că ne vor bate, că ne vor ucide, că vor ieşi mulţi oameni cu arme, diverse instrumente, ca să ne interzică să facem acest marş”, a declarat reprezentantul GENDERDOC-M Angela Frolov.

Marşul homosexualilor va avea loc în Centrul Capitalei duminică. Din motive de securitate, organizatorii nu au anunţat, deocamdată, traseul paradei.

site sursa www.publika.md