Patriarhul rus Kirill, la Marele Zid Chinezesc: „Rusia si China ar trebui sa schimbe lumea impreuna”
Kirill, patriarhul Rusiei, a efectuat la începutul săptămânii trecute o vizită în China și a urcat pe un segment al Marelui Zid Chinezesc situat în apropiere de Beijing, ocazie cu care a declarat că Rusia și China ar putea lucra împreună pentru a schimba lumea, relatează Interfax.

 

În timpul primei vizite din partea unui conducător al Bisericii Ortodoxe Ruse în China, patriarhul și-a exprimat admirația pentru arhitectura Marelui Zid.

Acest minunat monument arhitectural, un simbol al măreţiei spirituale a poporului chinez generează un sentiment de respect pentru marele nostru vecin”, a afirmat Kirill.

Acesta este de părere că explorarea Siberiei și construcția Marelui Zid Chinezesc reprezintă o mărturie a voinței puternice dintre cele două națiuni, care ar trebui să își unească forțele pentru un viitor mai bun al lumii.

Aici, în Extremul Orient, cele două ţări se întrepătrund; două ţări mari, două naţiuni puternice. Prin urmare, prin multiplicarea eforturilor noastre, ar trebui să acţionăm împreună pentru un viitor mai bun al popoarelor noastre şi al întregii lumi”, a precizat Patriarhul.

site sursa www.b1.ro