Un Episcop libanez a vorbit despre musulmanii care se convertesc la creștinism

Un Episcop libanez într-un interviu pentru catolic News Agency (CAN) a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă musulmanii care se convertesc la creștinism.

Episcop al Bisericii Catolice, al cărui nume, loc de serviciu Agenția de știri la păstrat în secret, a spus că musulmanii care devin creștini sunt aproape întotdeauna obligați să trăiască în străinătate, „pentru că nu pot fi convertiți și să rămână aici. ” Alții, care nu sunt în măsură să părăsească țara, trec la enclave creștine pentru propria lor siguranță.
Din moment ce musulmanii care acceptă credința creștină , se confruntă cu o mare ostilitate din partea foștilor coreligionari ( Islamul prescrie moarte pentru cei ce părăsesc islamul) procesul de botez are loc aproape întotdeauna în secret în Liban, unde musulmanii alcătuiesc majoritatea populației . Din acest motiv, statisticile privind numărul de adulți libanezi botezați nu se publică.
Și totuși, în ciuda dificultăților și pericolelor, după cum a spus episcopul , el știe mulți musulmani care au devenit creștini.

www.ortodoxia.md