Rapoarte referitoare la canonizări în R. Moldova

Înaltpreasfinției Sale, Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove
Înaltpreasfinţite Stăpîne,

Prin prezentul, Comisia Sinodală de Canonizare a Sfinţilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, propune spre examinare Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, următoarele rapoarte :
1. Raportul Comisiei Sinodale de Canonizare a Sfinţilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, de intervenire Preafericitului KIRIL, Patriarh al Moscovei şi întregii Rusii, de a nu prezenta candidatul la canonizarea locală a Bisericii Ortodoxe din Moldova, Comisiei Sinodale de la Moscova, ci de a parcurge toate etapele conform regulamentului Comisiei locale, ce este aprobat de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova.
2. Raportul Comisiei Sinodale de Canonizare a Sfinţilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, privind răspunsul oferit de către Comisia de Canonizare de la Moscova, cu referinţă la canonizarea Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.
3. Raportul Comisiei Sinodale de Canonizare a Sfinţilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, urmării studierii dosarului ascultătoarei AGAFIA (Maranciuc), născută în anul 1819 şi trecută la cele veşnice în anul 1873.
4. Raportul Comisiei Sinodale de Canonizare a Sfinţilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, urmării multiplelor adresări din partea clericilor şi a credincioşilor, privind deplasările neautorizate prin parohiile Mitropoliei noastre, a diferitor icoane, în special cazul mai recent, oferirea în dar bisericilor, a icoanei Maicii Domnului, numită ,,Învierea Moldovei şi Rusiei”.
Dosarele vor fi prezentate la Şedinţa Sinodului BOM.

Preşedintele Comisiei, +Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni