Un episcop ortodox din nordul Greciei încearcă să interzică o serie de obiceiuri care au devenit populare la nunti si botezuri, numindu-le „necreștine” și „de neînțeles”.

Episcopul Damaschin de Didymoteicho, Orestiada și Soufli a intemeiat o listă cu termeni și condiți pentru nunti si botezuri si a distribuit o circulară in zeci de biserici din zona.

În ceea ce privește nuntile, Damaskinos consideră că aruncarea cu orez, flori și migdale confiate (koufeta) deasupra cuplului căsătorit nu are, spre exemplu, nimic de-a face cu Biserica Ortodoxă și sunt obiceiuri care arată ignoranța.

De asemenea, episcopul consideră ca decorarea bisericilor cu flori, și transformare lor în studiouri fotografice, nu sunt adecvate.

In plus, Episcopul considera ca, atat cuplul, cat si familia și prietenii, ar trebui să vină la biserică îmbrăcati corespunzător și fără imbracaminte care sa expuna prea mult unele parti ale corpului. Oaspeții trebuie să fie respectuosi in biserica și sa nu vorbeasca, nici sa râda sau sa glumeasca in timpul ceremoniei.

Totodata, aruncarea cu confetti asupra tinerilor căsătoriți, și focurile de artificii din afara bisericii, transforma lacasul sfânt într-un carnaval.

În cele din urmă, obiceiul de a organiza nunta si ceremonia de botez în același timp, ar trebui să fie interzise în totalitate.

În ceea ce privește botezurile, Episcopul vede oportuna interzicerea unor figurine din desenele animate, a baloanelor, panglicilor si altor decoratiuni care au inceput sa-si faca loc prin biserici, intrucat acestea „transforma Casa lui Dumnezeu într-un loc de joacă”.

El a explicat ca Botezul este o Taina Sfanta, care trebuie să fie respectata, și nu transformata in „party” (petrecere) pentru copii.

www.lonews.ro

1 COMENTARIU

  1. bravo! Dumnezeu sai deie putere si staruinta ca sa lupte si in continuare cu transformarea Sfintelor Taine a Bisericii in „party”.

Comentariile sunt închise.