Cu Binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, în Palatul Mitropolitan a avut loc Ședința de constituire a Sectorului Sinodal pentru Activitate Misionară, antisectară și antischismatică.

NOTĂ INFORMATIVĂ: În data de 11 februarie 2016, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis constituirea Sectorului Sinodal pentru Activitate Misionară, Antisectară și Antischismatică. Președinte: Prot. Iulian Rață.

În cadrul Ședinței de astăzi, Preoților Misionari din Protopopiate (Eparhia Centru) li s-a prezentat Regulamentul de organizare a activităților misionare a Bisericii Ortodoxe din Moldova. De asemeni, preoții misionari au fost familiarizați cu Regulamentul de activitate a membrilor Sectorului Sinodal pentru activitatea Misionară, Antisectară și Antischismatică în Protopopiate. A fost prezentat și programul de activitate atât pentru anul 2016 cât și concret pentru luna martie a anului curent.

Programul de activitate a Sectorului Sinodal pentru activitate misionară, antisectară și antischismatică în anul 2016 va avea următoarele aspecte: Deschiderea unei pagini web, în care să fie inclusă lista sectelor și a schismelor din teritoriul canonic al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, organizarea cursurilor de formare continuă pentru preoții misionari din protopopiate, organizarea activităților misionare în taberele de vară, aziluri pentru bătrâni sau spitale, Liturghia Misionară, Conferințe, etc. S-a decis ieșirea preoților misionari în stradă, pentru distribuirea literaturii cu conținut creștin-ortodox, activitățile având drept scop familiarizarea populației cu Biserica Ortodoxă, cât și apropierea acestora de Dumnezeu! Nu v-a rămânea lipsită de atenție nici activitatea apologetică a Sectorului. Au fost numiți responsabili de aceste activități Prot. Octavian Solomon, Profesor la Academia de Teologie Ortodoxă Chișinău, Prot. Roman Grigoriță, Prot. Veaceslav Bodarev.

O atenție sporită se va atrage activităților legate de Anul Familiei, comemorat în Biserica Ortodoxă din Moldova. În acest scop, invitați de onoare a Ședinței, au fost Prot. Octavian Moșin, Președintele Sectorului Sinodal pentru Tineri cât și Prot. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Cultură. S-a decis colaborarea celor trei Sectoare Sinodale pentru buna organizare a următoarelor activități: Marșul pentru Viață (26 martie), Săptămâna Tineretului Ortodox (a 6-a săptămână din Postul Mare), Marșul pentru familie (14 mai). Implicarea preoților misionari în aceste activități v-a consta în distribuirea de pliante, întru susținerea vieții și a familiei, organizarea de Conferințe, atât în Școli și Licee cât și în parohii, iar într-un final, mobilizarea oamenilor la aceste Marșuri în toate centrele raionale.

Sincere mulțumiri Preoților care au acceptat provocarea. Să cerem și ajutorul lui Dumnezeu, întru buna desfășurare a activităților preconizate!

Sectorul Sinodal pentru Activitate Misionară, Antisectară și Antischismatică