„Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.”(Matei 5,16)

În aceste binecuvântate de Dumnezeu zile, comunitatea din Camencea sa bucurat de sfințirea unei noi Troițe, oficiată cu Binecuvântarea Prea Sfințitului Siluan Episcopul Orheiului de către Prot. Iulian Rață, Protopop de Orhei, împreună cu Parohul Bisericii din localitate Prot. Mitr. Andrei Popa!

Serviciul Divin a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la care au fost prezenți un frumos sobor de preoți, alături de Primarul comunei Donici, Dl. Serghei Guzun, Dna Director al Gimnaziului Camencea Dna Nina Tulbure și ctitorul Troiței, Dna Nina Bîtcă, dimpreună cu familia sa!

Troița, a fost ridicată cu binecuvântarea Părintelui Paroh, pe teritoriul Gimnaziului Camencea, în memoria părinților Dnei Nina Bîtcă Ion și Feodosia Vrabie. Primii pași au fost în căutarea unui model, din piatră sau granit… În luna aprilie a anului curent, a fost selectat atelierul de producere, iar un grup de meșteri din comunitate au efectuat lucrările. Locul amplasării a fost selectat împreună cu Primarul comunei Donici, Dl. Serghei Guzun și Dna Director al Gimnaziului Camencea Dna Nina Tulbure!

În cuvântul său de felicitare, Prot. Iulian Rață a adus sincere mulțumiri celor implicați: Viața este foarte scurtă! Este cât se poate de important să trăim cu sens fiecare zi din viața noastră. Dar totodată, să medităm ce lăsăm urmașilor noștri drept moștenire! După câte se vede, Dna Nina a înțeles mai bine ca oricine acest lucru, de aceea, Troița ridicată este moștenire nu doar pentru familia sa, ea va fi un loc de rugăciune pentru întreaga comunitate!

Aceeași speranță a manifestat-o și Părintele Andrei Popa: Sincere mulțumiri! Totodată, vreau să cred că acest loc va deveni unul iubit de tinerii care se vor cununa, sau care-și vor boteza copii!

La rândul lor, Dl. Primar și Dna Director, i-au asigurat pe cei prezenți, că Sfânta Răstignire v-a avea purtarea de grijă cuvenită atât din partea Școlii cât și a Autorităților Publice Locale!

Manifestăm speranța că acest gest, apreciat în mod deosebit de Prea Sfințitul Siluan, Episcop de Orhei prin Scrisoarea Sa de Recunoștință adresată Dnei Nina Bîtcă, pe lângă aprecierile de riguare va servi exemplu și pentru alți doritori de a lăsa în urma lor lucrări, vrednice de pomenire!