0
0

Părinte, ajută-mă te rog cu un sfat, la şcoală elevii nu-mi fac nimic, dar eu nu ştiu ce mă apucă şi sar la bataie, ce să fac să mă corectez?

  • Nicolae a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Să le fiți dvs exemplu! Prin dragoste, răbdare și umilință a sufletului se vor lipi de dvs sufletele copiilor. Porniți deci de la îndreptarea proprie, de vreți rezultate de la copii. Căci de explodați cu așa reacții, problema e în dvs, nu a lor. Și la fine, de vor avea voință de a învăța, bine de nu, e a lor viitor! Dar dvs numaidecât să puneți suflet în ceea ce faceți, fără a impune și pretinde, căci și asta e un tip de egoism și dictatură. Trebuie să stimulați copii spre a face ceva prin diferite metode pacifice, nu să-i forțați, ori să vă impuneți voia proprie. Starea sufletească a profesorului și trăirea lui duhovnicească o simt și elevii. Deci în acest domeniu să vă fie îndreptarea: să trăiți cât mai creștinește și să cultivați virtuțile!

P.S. Când doriți să decideți cum să procedați într-o situație, gândiți așa cum ne-a învățat Domnul: ceea ce nu dorești să ți se facă, nu face nici tu altuia. Dacă ați fi tată a unui copil care e tratat astfel de profesor, cum vă veți simți?!

Dacă doriți să culegeți roade bune și multe, aruncați în pământ sămânță bună! Căci ceea ce semănați (în cazul dvs brutalitatea), aceea din păcate veți culege…

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.