Instanţa a decis: Românii vor avea paşapoarte cu cip biometric
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, miercuri, cererea mai multor ONG-uri pentru suspendarea ordonanţei privind introducerea paşapoartelor biometrice, anunţă Pro Tv. Coaliţia Împotriva Statului Poliţienesc, prin reprezentanţii săi, Asociaţia Adevăr si Dreptate, Asociaţia Civic Media si Cabinetul de Avocatura Mihai Rapcea au susţinut, în urmă cu o săptămână, în faţa judecătorilor, ca ordonanţa privind introducerea paşapoartelor biometrice încălcă drepturi din Constituţia României, precum cel la viaţa privată şi dreptul la religie.
În urmă cu două săptămâni, sute de persoane s-au adunat pe Dealul Mitropoliei, pentru a-şi susţine cauza şi pentru a împiedica apariţia acestor paşapoarte. Oamenii sunt convinşi de faptul ca o dată cu apariţia noilor acte o sa vina şi Apocalipsa, iar numerele din instrumentul de bară conţin semnul diavolului. Totul a început după ce stareţul mănăstirii Petru Vodă din Neamţ susţinea pe Internet ca aceste paşapoarte fac parte dintr-un plan diabolic.
Coaliţia Împotriva Statului Poliţienesc ca şi federaţia de organizaţii reunite în Acţiunea Pentru Educaţie şi Libertate (APEL) vor continua procesul pe fond contra Statului Roman în chestiunea introducerii obligatorii a paşapoartelor biometrice fără nici o dezbatere publica, după cum este prevăzut de altfel atât în Legea româna cat şi în recomandările Uniunii Europene în acest caz. Instanţa a respins, miercuri, doar cererea de suspendare a emiterii acestor paşapoarte cu cip biometric. Asociaţiile care au declanşat demersul în Justiţie şi cei peste 5.000 de intervenienţi în nume personal vor face recurs în termen de cinci zile, conform legii, urmând sa chemăm Statul în judecata pe fond.
Reprezentanţi ai societăţii civile care contestă această măsură dictatorială organizează, miercuri, o Conferinţă de Presa urmată de o Conferinţă Publica, la Braşov, la Universitatea Transilvania, începând cu ora 18:00, cu participarea jurnalistului George Roncea, a avocatului Dragos Tacaluta, precum si a Maicii Ecaterina Fermo si a Monahului Filotheu Balan de la Mănăstirea Petru Voda.
Amintim ca Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va dezbate aceasta situaţie la următoarea şedinţă, pe 25-26 februarie a.c., ocazie cu care vor avea loc alte conferinţe pentru informare şi acţiuni de conştientizare, atât în Bucureşti cât şi în ţară, inclusiv la Parlamentul Romaniei.
Observăm că şi Asociaţiile Laicatului Ortodox iau de asemenea atitudine împotriva documentelor electronice prin organizarea unei Conferinţe de Presa si a unei Conferinţe Publice, intitulate „Zorii unei noi dictaturi?”, joi, 19 februarie, orele 17.30, la Aula Magna a Facultăţii de Drept din Bucureşti.
Ziua

сафари дайвингвакансии в строительствеPADI Enriched Air Diver