Preşedintele Bulgariei în vizită la Căpriana
Preşedintele Bulgariei Gheorghi Pârvanov, aflat în vizită oficială în Republica Moldova, a vizitat şi Mănăstirea Căpriana. Spre sfântul aşezământ a fost însoţit de către preşedintele moldovean Vladimir Voronin, care a povestit despre procesul de restaurare a acestui Complex monastic.
În Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” a fost întâmpinat de către ÎPS Mitropolit Vladimir şi un sobor de slujitori şi nevoitori ai mănăstirii, care au săvârşit un Te-Deum de sănătate. Apoi ierarhul s-a adresat cu un cuvânt de salut, aducând sincere mulţumiri Excelenţei Sale pentru eforturile depuse întru consolidarea credinţei ortodoxe atât în Bulgaria, cât şi în celelalte ţări pravoslavnice.
În semn de recunoştinţă i-a fost înmânat dl Gheorghi Pârvanov ordinul „Cuv. Paisie Velicikovski”, gr. I. Mitropolitul s-a referit şi la frumoasa colaborare din ultimii ani între cele două Biserici, în special, prin schimbul de studenţi teologi. A urmat vizitarea Complexului, povestindu-se din istoria acestui vechi aşezământ călugăresc. Preşedintele bulgar a înscris o nouă filă pentru istoria Mănăstirii Căpriana.

www.mitropolia.md

накидка Bentley