Madonna supără lumea creştină
Concertul pe care Madonna îl va susţine în data de 15 august în Polonia este pus în pericol, după ce catolicii au anunţat că vor protesta împotriva evenimentului. Aceştia speră să o ţină pe divă departe de scenă, deoarece data spectacolului coincide cu ziua în care creştinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului. Un reprezentant al catolicilor a declarat că turneul Sticky & Sweet este un act anti-creştinesc ce va intra în conflict cu marea sărbătoare. În încercarea de a anula show-ul, protestatarii au făcut apel la oficialităţile guvernamentale şi la organizatorii concertului. Dacă această acţiune nu le va reuşi, aceştia ameninţă că vor sabota gig-ul Madonnei. Polonezii nu sunt singurii care au o problemă cu turneul dat. Autorităţile din Rusia au determinat-o pe artistă să promită că nu va comite nici o blasfemie în timpul spectacolului ce va avea loc în luna august, în faţa celui mai vechi muzeu al ţării.
Supărarea creştinilor asupra Madonnei vine în urma Blasfemiilor făcute de aceasta. Astfel, în concertele sale, Madonna a coborît pe scenă, prinsă pe o cruce gigantică.
Crucifixul era încrustat cu diamante şi cristale Swarovsky valorând aproape 6 milioane de lire sterline. Cântăreaţa revine la comportamentul şocant pe cre la avut în urmă cu un deceniu. În 1989, Madonna a ofensat comunitatea creştină cu videoclipul piesei „Like a prayer”, în care face dragoste cu un sfânt în biserică şi dansează lângă câteva cruci în flăcări.
Şirul blasfemiilor sale nu a încetat. Aceasta a mai declarat că: „vrea să fie adorată ca un lider spiritual, informează people.”
Madonna a afirmat: „Vreau să fiu ca Martin Luther King sau Gandhi. După părerea mea, toţi trebuie să fim nişte Iisus ai timpurilor prezente.”
www.ortodoxia.md