GRIPA DIN UCRAINA: O ALTFEL DE GRIPĂ

Pe baza autopsiilor efectuate am ajuns la concluzia că: nu e în niciun caz pneumonie, ci insuficiență cardio-pulmonară  și șoc cardiogen … Virusul ajunge direct în plămâni, se produce o hemoragie… Folosirea antibioticelor este interzisă…

 

  • De ce este influențată rata mortalității și numărul celor îmbolnăviți la nivel național ?

Pentru că tratamentul nu a fost indicat de doctori, ci de rețeaua de farmacii… Nu e vorba de ciumă pulmonară. Ăstea sunt prostii. Aici antibioticele nu ajută… Cine are sistemul imunitar puternic – acela supraviețuiește. Celor cu imunitatea scăzută – scapă cu greu sau deloc. Măștile – 30% protecție. Dacă mai punem și ochelari – se mai adaugă 40%, pentru că virusul pătrunde chiar și prin membrana mucoasă.


Șeful biroului de expertiză medico-legală a regiunii Cernăuți, doctor în științe, profesorul Victor Bacinschi a făcut o declarație importantă: toate victimele virusului din Bucovina (22 de oameni cu vârsta cuprinsăă între 22 și 40 de ani  au decedat nu din cauza pneumoniei bilaterale, cum se credea înainte, dar ca rezultat a leziunii pulmonare totale, cauzat de virus. Am luat legătura cu profesorul Bacinschi, pentru a afla cum a ajuns dumnealui la această concluzie și cum se poate proteja de la o asemenea boală.

  • Domnule profesor, spuneați că virusul de la care au murit atâția oameni este un amestec al tipurilor de paragripă  și gripă A(H1N1). Cum ați stabilit aceasta și cum se poate trata de aceasta ?

Referitor la tratament, nu pot să vă răspund. Sunt morfologist, eu am stabilit doar ce reprezintă anume acest virus și am pus diagnosticul exact. Și în funcție de diagnosticul fixat trebuie prescris un tratament corect.

Există  o concepție în medicină privind protocoalele și standardele de tratament. Dacă doctorul „a tratat” pacientul până la moarte, rudele pot sesiza faptul că nu a fost tratat corect. Întru stabilirea faptului dacă a fost tratat corect sau greșit, – Ministerul Sănătății a desemnat protocoale și standarde de tratament pentru fiecare diagnostic. Dacă diagnosticul a fost pus corect, atunci și tratamentul trebuie să fie corect…

La noi în regiune la momentul dat au murit 18 oameni. Noi am examinat toate istoriile maladiilor, etapa preclinică, clinică și reanimarea. Am analizat la autopsii organele și țesuturile, am făcut cercetările histologice și am ajuns la concluzia că nu este pneumonie și nu are nicio legătură cu aceasta. Este un temei pentru doctorii care tratează această boală ca să-și schimbe tacticile și standardele de tratament și să-i vizeze cu aceasta pe toți.

  • Se poate trata noul virus ?

Depinde de sistemul imunitar a organismului. O imunitate puternică depășește acest virus. Sunt oameni care au suportat tulpina H1N1 și nici nu au observat că au fost bolnavi.

Este interzisă folosirea antibioticelor în acest caz. De ce avem acest rezultat pe țară (mortalitatea și infectarea) ? Pentru că  au tratat nu doctorii, ci rețeaua de farmacii. Oamenii mergeau la farmacii, spuneau simptomele și cereau medicamente. Cumpărau toate antibioticele, le-au consumat în exces și astfel li s-a înrăutățit starea sănătății. Iar dacă la noi s-ar fi dat medicamente după reţete, ca în alte țări, atunci s-ar fi putut evita situația creată.  Lor le este totuna, dar despre faptul că ei au adus prejudiciu societății nimeni nu vorbește…

  • Cum arătau plămânii decedaților ? Erau într-adevăr negri, fapt care a stârnit atâtea discuții despre ciuma pulmonară ?

Nu erau în niciun caz negri… Asta nu e deloc ciumă pulmonară. Ciuma pulmonară are un aspect morfologic cu totul diferit. În Ucraina, de exemplu, au fost 60 de mii de infectați, dintre care 23 au decedat. În ipoteza existenței ciumei pulmonare ar fi trebuit să avem 59 de mii bolnavi decedați.

  • Se pare că nu numai în Bucovina, dar şi în întreaga Ucraină oamenii nu mor de pneumonie, ci din cauza aceastei tulpine toxice?

Aceasta nu este pneumonie! Este o leziune totală a plămânilor. Această tulpină este foarte toxică și dacă sistemul imunitar este slab au loc hemoragii pulmonare. Structura cea mai mică a plămânilor este acinul. Arată ca un ciorchine de strugure. Când omul respiră, oxigenul intră în acest „ciorchine de strugure”. La suprafața acinului se află vasele capilare, de unde eritrocitele captează oxigenul și îl transmit mai departe, în sânge, acesta fiind modelul de alimentare a organelor și a țesuturilor în organism. Acest virus pătrunde direct în plămâni – în acin, provocând o hemoragie instantanee. Hemoragie continuă… După câteva ore în sânge se formează fibrina, de la care membrana giolină, ca o pungă de celofan.  Această membrană înglobează acinul și cu toate că omul inspiră oxigen, el nu poate fi transmis mai departe la țesuturi. Apare efectul de sufocare. Apare insuficiență cardio-pulmonară și șocul cardiogen. Decesul este cauzat de acest șoc cardiogen. În acest caz pneumonia nu există. Pneumonia este o inflamare care se tratează cu antibiotice. Dar în cazul virusului, antibioticele nu ajută în niciuna din etape. Este necesar un tratament diferit.

  • Despre „Tamiflu” ce puteți spune, ajută măcar ?

Nu este antibiotic, este un medicament antiviral, care se administrează  în a doua sau a treia zi de infectare. Este interzis utilizarea „Tamiflu”  în scopuri profilactice, este foarte toxic.

  • Cum se poate rezista împotriva virusului ? Este recomandată utilizarea măștilor, consumul de usturoi și vitamina C ?

Acesta este un punct foarte important. În primul rând măștile. Sunt 30% protecție (a se vedea în acest caz: ). Dacă mai adăugăm și ochelarii – deja 40%. Pentru că virusul pătrunde chiar și prin membrana mucoasă.

Este necesar de întărit sistemul imunitar al omului. Nu numai acum, dar în general. Asta ar însemna usturoi, ceapă, mărăcini, coacăză, zmeură, citrice, miere, fructe, legume. Cine are sistemul imunitar puternic – rezistă. Cei cu sistemul imunitar slab dezvoltat au de suferit. La noi, oamenii sunt inculți, cer deschiderea piețelor. Cu cât mai târziu vom deschide piețele, cu atât mai puțini oameni vor contacta unul cu altul, astfel va fi protejată populația.

  • Spuneați că v-ați adresat Ministerului Sănătății ca să revizuiască standardele de tratare a bolnavilor. Ce v-au răspuns ?

Noi le-am trimis protocoalele și standardele de tratament, datele care arată ce fel de diagnostic se identifică cu acest virus. Ei reacționează, însă e clar că nu poate fi vorba de o decizie momentană.

  • De ce până acum nu s-a putut stabili ce fel de boală  este aceasta ? Ce făceau specialiștii de vârf a Ministerului Sănătății ?

Probabil este legat de faptul că sunt cercetatori științifici care se ocupă doar de latura teoretică. Mai sunt cercetători care fac și autopsii. Eu sunt practician, director al biroului expertizei medico-legale și în același timp profesor. Ceea ce am stabilit în privința diagnosticului nu este numai meritul meu și nu este părerea mea personală. Este părerea specialiștilor, morfologiștilor și clinicilor din Bucovina. Am lucrat 5 profesori – eu doar îi conduceam această grupă.

Sursa: http://www.unian.net/rus/news/news-346721.html

Cu râvnă întru Domnul,
preluat şi prelucrat de
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie