vaccinare obligatorie?

 

Un proiect de lege al Ministerului Sănătăţii prevede opt vaccinuri obligatorii la înscrierea unui copil la grădiniţă sau la şcoală: împotriva hepatitei B, a difteriei, tetanosului, pertussis, poliomielitei, rujeolei, oreionului şi rubeolei.

Pentru vaccinurile obligatorii părinţii trebuie informaţi, iar acordul este prezumat în lipsa unei cereri de dezacord. În plus, părinţii pot răspunde şi penal în unele cazuri pentru refuzul vaccinării, iar unităţile de învăţământ pot plăti amenzi.

Asta în timp ce refuzul vaccinării şi declaraţiile antivaccinare au luat amploare peste tot în lume (între 2005 şi 2010 numărul francezilor declaraţi antivaccinare a crescut de la 10% la 40%), atât pentru a contesta utilitatea unora dintre ele, cât şi pentru nesiguranţa lor.

„Cauzele sunt -printre altele- adjuvanții din vaccinuri, în special compușii de aluminiu. Calculat la greutatea corporală, un vaccin pentru bebeluși conține de 23 de ori mai mult aluminiu decât un vaccin pentru adulți!Cereți de la medic prospectul și întrebați medicul despre ingredientele și adjuvanții vaccinurilor!”.

Un film care arată cum se trișează în lumea vacciniștilor, de la punerea pe piață a vaccinurilor până la admiterea vătămărilor postvaccinale:

http://poruncaiubirii.agaton.ro