Grupuri de musulmani au atacat creştinii din Egipt
Creştinii coptici din oraşul egiptean superior, Farshoot şi satele din imprejurimi au fost zilele trecute ţinta atacurilor mulţimilor de musulmani. Violenţa a început după ce un bărbat tânăr, Guirgis Baroumi, a fost acuzat pe data de 18 noiembrie că a abuzat sexual o tânără musulmană în vârstă de 12 ani. Sursele locale cred ca musulmanii au folosit acuzatiile ca si pretext ca sa atace crestinii. Pe data de 21 noiembrie, aproape 3000 de musulmani s-au adunat in fata sediului central al politiei din Farshoot unde au incercat sa il rapeasca pe Baroumi in timp ce acesta era dus la sectie. Desi fortele de securitate erau prezente, acestia nu au facut nimic ca sa opreasca violenta. Un preot coptic, Benjamin Noshi, a suferit o fractura de craniu in acel atac. Multimile au jefuit si au distrus multe afaceri detinute de crestini iar crestinii s-au ascuns in casele lor. Unele familii au fost luate din casele lor. Martorii oculari au spus de asemenea ca musulmanii au ars cruci de lemn in strada in timp ce strigau „Allah Akbar” (Dumnezeu este mare). In 23 noiembrie, multimile de musulmani au distrus mai multe afaceri detinute de crestini in apropierea satelor Abou Shousha si Al – Arky. (Sursa: Agentia Asiriana Internationala de Stiri, Asociatia de Prietenie Americana Coptica)
Rugati-va pentru crestinii care si-au pierdut proprietatile in aceste rebeliuni. Rugati-va ca Isus sa echipeze crestinii egipteni sa urmeze exemplul Sau si sa ramana credinciosi Lui. (2 Corinteni 1 : 8 – 9). Rugati-va ca adevarul afirmatiei impotriva lui Baroumi sa fie descoperit.
Pentru a vedea videoclipul cu secvente ale atacurilor, va rugam dati click aici sau aici. Pentru a afla mai multe despre modul cum sufera crestinii din Egipt, mergeti la Egypt Country Report.
stiricrestine.ro