Papa nu a păţit nimic după incidentul din seara de Crăciun
Papa Benedict al XVI-lea nu a fost rănit în incidentul de aseară, când a fost doborât la pământ la intrarea în Bazilica San Pietro, înaintea celebrării Liturghiei din noaptea de Crăciun, informează purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Pr. iezuit Federico Lombardi, directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, a spus reporterilor că o femeie „aparent instabilă psihic” a sărit peste barieră şi a alergat spre Papa, dărâmându-l, în timp ce acesta se îndrepta spre altar. Femeia s-a ciocnit şi de Cardinalul Roger Etchegaray, de 87 de ani, care de asemenea a căzut la pământ.
Papa, în vârstă de 82 de ani, s-a ridicat rapid pe picioare. Când mulţimea l-a văzut pe Pontif ridicat, în Bazilică au izbucnit aplauze. Cardinalul Etchegaray, fost preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, a fost dus la spital pentru o verificare de rutină. Femeia a fost prinsă de corpul de pază al Vaticanului, iar apoi arestată de poliţie şi luată în custodie pentru întrebări. Incidentul a fost surprins de camera de filmat a unui amator şi o arată pe femeia în roşu sărind spre Pontif. Numele ei nu a fost făcut public, dar Vaticanul a confirmat că este vorba de aceeaşi femeie care şi anul trecut a încercat să ajungă la Pontif. „Dintr-o dată această persoană a sărit peste margine. Sfântul Părinte a fost doborât şi deodată s-a format o grămadă cu cei din corpul de pază, unii trăgând-o pe ea, alţii încercând să îl ridice pe el”, a declarat un martor ocular.
Completare: Femeia se numeşte Susanna Maiolo şi are 25 de ani. Are dublă cetăţenie: elveţiană şi italiană. După atac a fost spitalizată.
www.catholica.ro