Barba interzisa pe ringurile de box din Regatul Unit: musulmanii indignati
Musulmanii se arată indignaţi de interdicţia de a apărea pe ringul de box cu barbă, conform unei legi britanice recent impuse de Federaţia Naţională de Box de Amatori (ABAE) – a raportat miercuri, 13 ianuarie 2010, BBC.
Un oficial al ABAE, Barry Jones, a declarat că interdicţia nu are „nimic de-a face cu originea boxerilor”, ci doar cu sănătatea şi securitatea acestora. „O faţă curată ajută la reperarea zonelor specifice ale acesteia, vizate în boxul de amatori, ajutând la întreruperea luptei.
Controversa a apărut după ce un boxer din Bolton (Nord-Vestul Angliei), Mohammed Patel a fost împiedicat să lupte în luna ianuarie 2010.
„În epoca modernă, trebuie să învăţăm să acceptăm lucrul alături de diferite comunităţi”, a spus către BBC Inayat Omarji, un oficial al Consiliului Moscheilor din Bolton.
„Când am aflat că s-a stabilit un astfel de regulament lipsit de tact, ştiind că acesta dezavantajează cel puţin o comunitate religioasă, am rămas mirat”, s-a plâns un reprezentant al sikh-ilor din Marea Britanie, Indarjit Singh, care nu înţelege „cum o barbă poate creşte riscul accidentării”.
„Această decizie este perversă şi retrogradă, si ea va trebui combătută”, a adăugat el.
www.lacasuriortodoxe.ro