Supă de roșii

Ingrediente:
1kg de roșii (sau o cutie de bulion), o ceapă, un ardei, zahăr, o legătură de pătrunjel, o legătură mărar, fidea (fără ou), sare, boabe de piper.

Instrucțiune:
1 ) Curățăm ceapa și ardeiul pe care le tocăm mărunt.
2 ) Roșiile spălate, opărite câteva minute în apă, le trecem prin strecurătoare

3 ) Punem la fiert ceapa și ardeii în 2 l apă, iar după ce au dat în câteva clocote, adăugăm și roșiile.
4 ) După 15 minute adăugăm fideaua (fără ou), sare și piper după gust.
5 ) Fierbem încă 10 – 15 min.
6 ) După ce am oprit focul, presărăm verdeața tocată mărunt și acoperim vasul cu un capac.

Dacă vrem să adăugăm puțin ulei:
– Ceapa și ardeiul le putem căli în puțin ulei.
– Stingem cu sucul de roșii și amestecăm conținuu să nu se prindă.
– Adăugăm și cei 2 litri de apă, procedând la fel ca mai sus.

 

Aministraţia Ortodoxia.md