Adunarea Generală întru susţinerea referendumului naţional pentru introducerea în şcoală a disciplinei „Bazele Ortodoxiei”

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove aduce la cunoştinţa opiniei publice că sâmbătă, 8 mai 2010, la Chişinău va avea loc Adunarea Generală a Bisericii Ortodoxe din Moldova în comun cu membrii Grupului de iniţiativă pentru promovarea ideii organizării unui referendum naţional în vederea introducerii disciplinei „Bazele Ortodoxiei” în instituţiile de învăţământ preuniversitar.

La manifestaţie vor participa reprezentanţii tuturor eparhiilor şi protopopiatelor din Moldova.

Program:

8.00 – 10.00 – oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala Naşterii Domnului (cu participarea slujitorilor de la catedrală şi a stareţilor de mănăstiri din cuprinsul Mitropoliei Moldovei).

10.20 – depunerea de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt de către arhierei şi conducerea grupului de iniţiativă.

11.00 – 12.40 – desfăşurarea Adunării Generale în scuarul din faţa Catedralei „Naşterea Domnului”.

12.45 – oficierea Parastasului întru veşnica pomenire a ostaşilor căzuţi pentru apărarea patriei.

13.00 – 14.00 – procesiune religioasă din Scuarul Catedralei spre Complexul Memorial „Eternitate”, unde va fi oficiată o slujbă de pomenire a veteranilor şi slujitorilor Bisericii care au luptat pentru apărarea ţării. Depunere de flori.

Serviciul de Presă al Mitropoliei Moldovei