Noua Dreaptă: Amnesty International trebuie să-și ceară scuze

„Amnesty International” trebuie să-și ceară scuze pentru flashmob-ul organizat ieri, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare. De această părere sunt membrii asociației „Noua Dreaptă”, care au protestat astăzi în fața sediului organizației.

Or, potrivit reprezentanților Asociației Noua Dreaptă, din cauza acțiunii organizate ieri, în centrul capitalei, de către „Amnesty International”, sărbătoarea le-a adus acestora jigniri, și nu bucurie. Și asta pentru că activiștii Amnesty International Moldova, împreună cu cei din Coaliția Nediscriminare, au ținut să arate că dragostea este diversă, formând un cerc în centru capitalei, în mijlocul căruia tinerii erau încurajați să se sărute, indiferent de orientarea lor sexuală.

În urma acestei acțiuni, asociația Noua Dreaptă insistă ca „Amnesty International” să-și ceară scuze în mod public în fața creștin ortodocșilor de la noi din țară, pentru manifestația de „profanare a unor valori și a unui spațiu public, considerat sacru”.

La rândul lor, reprezentanții „Amnesty International” susțin că flashmob-ul de ieri a avut loc numai în scopul promovării dreptului la libertatea de exprimare. „Amnesty International Moldova nu va aduce scuze nimănui. Nu putem să cerem iertare pentru că susținem respectarea drepturilor”, susțin reprezentanții organizației.

După mai puțin de o oră de proteste, manifestanții Noua Dreaptă au plecat, menționând că, în viitor, vor monitoriza orice alte acțiuni de acest fel și vor lua măsuri pentru excluderea lor.

www.jurnal.md