Tocăniță de gălbiori

Pentru tocăniță avem nevoie de:

* 5 cepe
* 1 morcov
* 1 ardei gras
* gălbiori 500 g
* frunze de dafin
* 1 lingură făină
* sare
* 1 legătură mărar
* 5-6 roșii

Am curățat ceapa, morcovul și ardeiul gras. Le-am tocat mărunt și le-am pus într-o cratiță cu o cană de apă( puteți să le căliți, eu am gătit fără ulei). Când s-au înmuiat am adăugat gălbiorii (spălați, curățați și tăiați bucăți) , frunza de dafin, sarea și apa cât să fie acoperiți. Când au fost aproape fierți am adăugat roșiile (cojite și tăiate mărunt), făina(amestecată cu un pic de apă) și am mai dat câteva clocote. La sfârșit am adăugat mărarul tocat.

Se poate servi cu mujdei de usturoi și mămăliguță, sau ca și garnitură la spaghete.