Biserica Ortodoxă Rusă îndeamnă autorităţile de la Moscova să fie ferme şi să nu permită parada gay în capitala Federației Ruse!

Biserica Ortodoxă Rusă îşi exprimă speranţa că autorităţile de la Moscova nu vor permite parada homosexualilor pe străzile din capital Rusă. „Sper foarte mult că autorităţile de la Moscova vor manifesta tărie de caracter şi nu-și vor schimba poziţia în legătură cu paradele gay” – a declarat la un post de radio live „Komsomolskaia Pravda” Președintele Departamentului Sinodal Informaţional Vladimir Legoyda.
El consideră „categoric inacceptabilă promovarea acestui stil de viaţă, care nu corespunde în nici un fel reprezentărilor moderne ale societăţii ruse”.
Şi ce este o parada a homosexualilor dacă nu o propagandă? Aceste manifestații sunt cea mai curată propagandă! Şi nu numai eu, ca un creştin, în calitate de reprezentant al Bisericii, ci ca un tată categoric nu vreau ca copiii mei să-l văd pe stradă, sau la televizor”- a subliniat Legoyda.
De-a lungul ultimilor ani, autorităţile de la Moscova au refuzat în mod repetat cererile reprezentanţilor homosexualilor de a le oferi posibilitatea organizării în Moscova a paradelor gay.