Norvegia se întoarce spre Dumnezeu

După masacrul de vineri Norvegia s-a întors spre biserică și Dumnezeu, lideri creștini, oameni simpli sau rudele victimelor și supraviețuitorii apelând la spiritualitate pentru găsirea liniștii.

Episcopul Laila Riksaasen Dahl din doceza Tunsberg a Bisericii Norvegiei alături de alți clerici s-au întâlnit cu rudele victimelor și supraviețuitorii. „Orice pierdere de vieți omenești reprezintă o tragedie, dar acum, când sunt atât de mulți oameni afectați, este copleșitor”, a justificat episcopul demersul de consiliere al celor afectați.

Bisericile din întreaga țară și catedrala din Oslo au fost deschise sâmbătă toată ziua pentru a da ocazia celor ce vor să se roage sau să găsească liniștea să o poată face în locașurile de închinare. În schimb creștinii adventiști nu s-au putut închina sâmbătă într-o biserică din apropierea locului atentatului cu bombă, întreaga zonă fiind închisă de poliție din motive de securitate.

La postul național de radio au fost transmise în direct servicii religioase de rugăciune. Liderii țării au participat la serviciile memoriale din biserici sau din piețele publice. Foarte mulți lideri religioși, reprezentanți ai diferitelor biserici sau alianțe religioase au transmis și ei mesajele de solidaritate cu poporul norvegian.

Orașul Premiilor Nobel pentru Pace a avut parte vineri, 22 iulie, de primul atentat terorist din istoria sa, soldat cu 76 de victime. Atacul de la finalul săptămânii trecute a fost cel mai sângeros pentru regatul nordic de la al doilea război mondial până azi.