PCP Arhimandrit Siluan, stareț al mănăstirii Curchi și protopop al r. Orhei, a avut o întrevedere cu dl. Ion Ștefârță, Președinte al r. Orhei, prilejuită de investirea în funcție a acestuia (Foto)

 

Arhimandritul Siluan a transmis dlui. Președinte binecuvântările și doririle de bine ale ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove, și și-a exprimat speranța că și în continuare se va munci fructuos întru slava Sfintei Ortodoxii.

La rândul său, dl. Președinte a mulțumit părintelui Protopop pentru felicitare și cuvintele de încurajare și s-a arătat deschis să sprijine în măsura posibilităților Biserica noastră strămoșească.
Frumoase cuvinte de recunoștință i-au fost adresate de către părintele Protopop și dlui. Andrei Globa, ex-președinte al raionului și actual Vice-președinte al raionului, pentru contribuția substanțială la renașterea obiectelor de cult din raion.

Mesajul de felicitatare adresat de PCP Arhimandrit Siluan (Șalaru) cu ocazia investirii noului ales Președinte al r. Orhei
 

Stimate Domnule Președinte al raionului Orhei,
Permiteți-mi să Vă aduc sincere felicitări cu ocazia investirii Dumneavoastră în această funcție și să Vă exprim încrederea și respectul pentru tot ce veți realiza. Să aveți parte de sănătate și putere ca planurile să se materializeze, să fiți perseverent și consecvent în toate acțiunile pe care le veți întreprinde. Vă doresc subalterni onești și corecți, parteneriate de succes și mult har ca să le faceți pe toate. Rodul muncii să Vă fie apreciat pe bună dreptate, iar ascendența carierii Dumneavoastră să nu se oprească aici. Răbdare și pasiune, echilibru și bunăvoință, toate acestea să Vă fie arme în munca de zi cu zi. Obstacolele să le treceți cu ușurință, iar fiecare deznădejde să se finalizeze cu realizări de succes.
În calitatea mea de blagocin al raionului Orhei dar și de stareț al sfintei mănăstiri Curchi, remarc dorința și încrederea că vom avea o colaborare eficientă întru păstrarea și dezvoltarea de mai departe a spiritului duhovnicesc în raionul Orhei, precum și întreținerea la cel mai înalt nivel a complexelor monastice pe care le avem, a bisericilor și instituțiilor ecleziastice, pentru a asigura o perpetuare a spiritualității și credinței.

Dumnezeu să ne ajute în toate.
 

*
*
*
*
*
*
*
*