Rusia deschide clinici unde avortul va fi refuzat

O organizație rusă pro-viață va lansa o rețea de clinici în care femeile vor beneficia de îngrijire pre și post-natală, dar care nu vor oferi posibilitatea de întrerupere a sarcinii, nici servicii de fertilizare in vitro.

Anunțul despre noile clinici a fost făcut cu prilejul conferinței „Moscow Demographic Summit: The Family and the Future of Humankind”, care a avut loc la Moscova. Pe parcursul celor două zile ale conferinței, participanții au discutat despre declinul demografic al Rusiei, dar și despre modalități de luptă împotriva avortului și a imoralității sexuale, informează eni.ch.

Alexei Comov, managerul proiectului, a subliniat că aceste clinici nu vor asigura servicii medicale care contravin învățăturilor Bisericii Ortodoxe, ale Bisericii Catolice și ale bisericilor protestante tradiționale.

Rețeaua de clinici va colabora cu organizații americane precum Heartbeat International, deținătoare a unei rețele de centre medicale pro-viață.

Comov, care este reprezentant al organizației World Congress of Families în Rusia, a precizat că prima clinică va fi deschisă la începutul lunii august. El a mai spus că medicii care au fost obligați să părăsească spitalele sau clinicile unde lucrau, din cauza faptului că au refuzat să întrerupă sarcini, vor fi angajați în noua rețea de clinici pro-viață.

Rusia este una dintre țările cu cele mai mari rate ale avortului, iar activiștii pro-viață susțin că, de multe ori, femeile din această țară sunt presate să întrerupă sarcina.

Printre vorbitorii care au participat la conferință s-a numărat Janice Shaw Crouse, colaboratoare apropiată a fostului președinte american George H. W. Bush. Aceasta a atras atenția asupra faptului că atât Rusia, cât și Statele Unite au avut de suferit de pe urma mișcărilor pro-alegere. „Și ce preț mare plătesc țările noastre pentru dreptul de a alege: milioane și milioane de copii sunt concepuți doar pentru ca să moară înainte de naștere”, a declarat Crouse.

Evenimentul a fost văzut și ca o formă de apropiere și de colaborare între ortodocșii din Rusia și evanghelicii americani.

Ca urmare a eforturilor Bisericii Ortodoxe din Rusia, începând din toamnă există posibilitatea ca legislația să fie revizuită astfel încât să existe anumite restricții în privința avortului.

www.semneletimpului.ro