Ateiştii americani cer scoaterea crucii din compoziţia memorialului în cinstea jertfelor atentatului din 11 septembrie
New York. Un grup al ateiştilor americani a cerut prin judecată scoaterea din componenţa complexului memorial în cinstea jertfelor atentatului din 11 septembrie crucea de 6 metri, scrie aciprensa. Monumentrul sub formă de cruce este situat la Ground Zero, nu de parte de locul unde anterior se aflau turnurile gemene. Crucea este formată din 2 bare de oţel, găsite sub rămăşiţele clădirelor.

Grupul «Ateiştii americani» (American Atheists) insistă asupra scoaterii crucii de la locul tragediei. Ateiştii consideră, că crucea creştină, instalată la locul tragediei , este în contradicţie cu modificările constituţiei 1 şi 14 a SUA, care indică la faptul că biserica este delimitată de stat.

Crucea memorială a părut pe Ground Zero la 23 iulie. Până atunci aflându-se la o careva distanţă de la locul atentatului.

Primarul New Yorkului Michael Bloomberg a apărat plasarea simbolurilor religioase, şi printre ele şi crucea în cauză, în mezeul jertfelor atentatului. Bloomberg, care şi-a expus poziţia privitor la necisitatea acestor simboluri. «Mulţi oameni au revenit la ajutorul religiei după atentat», — a relatat primarul.

www.sedmitza.ru

traducere www.ortodoxia.md