O jumătate de an fără mâncare și apă – O fată de 14 ani din Uganda mutilată după ce a devenit creștină

Medicii care au tratat-o pe Susan spun că este o minune a lui Dumnezeu că a supraviețuit șase luni fără lumină, mâncare și apă. Fetița a spus: „ în întunericul de jumătate de an, m-am rugat la Hristos să mă țină în viață”. O fată din Uganda de Vest a rămas fără puterea de a merge după ce tatăl ei musulman a torturat-o pentru că a trecut la creștinism.

Susan Ithungu din satul Isango a fost spitalizată în Spitalul din Kagando din octombrie 2010, după ce poliția și vecinii au salvat-o de tatăl ei, Beya Baluku. Acesta a fost arestat imediat după ce a mutilat-o pe fetiță.

Susan și fratele ei mai mic Mbusa Baluku, trăiau în casa tatălui lor. În Martie 2010, un misionar creștin de la Biserica Creștină din Bwera a vorbit la Școala lui Susan. Ea a decis să devină creștină și să Îl aleagă pe Hristos ca Stăpân al vieții ei.

„Am auzit mesajul iubirii sfinte a lui Hristos, care a murit pentru noi pentru a ne dărui pace, și am decis să cred în Hristos”, a spus ea pe patul de spital. „După o lună, tatăl meu a aflat că m-am convertit la creștinism, și acesta a fost începutul durerilor. Tatăl meu ne-a avertizat să nu mergem la Biserica creștină și să nu ascultăm mesajul Evangheliei. Ne-a și amenințat cu un cuțit că este gata să ne ucidă în miezul zilei dacă ne convertim la creștinism”.

Tatăl a sechestrat-o pe fată într-o cameră fără geamuri, acolo unde nu primea hrană și apă. Copilul Mbusa a spus că atunci când tatăl era plecat, el strecura banane pentru sora sa. „Am săpat o gaură pe sub ușă, pe unde turnam apă pe pământ, pentru ca ea să bea. Sora mea bea apa folosindu-și limba. Dar cele mai multe zile se hrănea cu pământ”. Un vecin al familiei a povestit că a devenit preocupat după câteva luni de la dispariția fetiței. Fratele mai mic a mărturisit vecinilor că Susan era închisă într-o cameră fără apă și fără mâncare. Aceștia au raportat cazul la poliția dn Bwera.

Micuța Susan era numai piele și os, cu vederea afectată de întuneric și nu putea vorbi sau merge, a spus preotul care are grijă de ea acum. Părul ei era alb, avea unghii foarte lungi și ochii stinși, și era foarte slabă, avea doar 20 de kg.

Medicii care au tratat-o pe Susan spun că este o minune a lui Dumnezeu că a supraviețuit șase luni fără mâncare și apă. Fetița a spus că în întunericul de jumătate de an, s-a rugat la Hristos să o țină în viață. Acum fetița poate vorbi, însă nu poate să meargă.

Istoria Susanei are similarități fascinante cu viața Sfintei Cuvioase Filoteea fecioara, ale cărei sfinte moaște se află la Curtea de Argeș.

www.doxologia.ro