Creştinii din Burma au nevoie de autorizaţie pentru a se ruga
Guvernul din Burma a impus noi reglementări pentru a restricţiona accesul creştinilor la rugăciune comunitară. Aceste reglementări abuzive constau şi din confiscarea Bibliilor găsite la populaţie şi incarcerarea misionarilor creştini. Ultima lege a autorităţilor din Burma cere creştinilor din oraşul Phakant să facă o cerere cu cel puţin 15 zile înainte de citirea Bibliei, de desfăşurarea unui studiu asupra Scripturii sau a unor rugăciuni creştine, conform agenţiei internaţionale „Christian Solidarity Worldwide” (CSW).Cererea trebuie mandatată de Departamentul de administraţie al oraşului şi trebuie să fie însoţită de recomandări ale altor departamente.
„De mulţi ani, regimul din Burma a anulat libertatea religiei şi a impus restricţii absurde împotriva creştinilor şi a altor minorităţilor religioase” a spus directorul CSW pentru Asia de Est, Benedict Rogers. „A impune bisericilor să ceară permisiunea de a se ruga sau a citi Biblia, de a posti sau a organiza o şcoală de duminică este o restricţie extraordinară şi o violare gravă a libertăţii religiei” a adăugat acesta. Violenţa împotriva creştinilor în acest stat este o realitate cotidiană.
În luna noiembrie 2011, acum câteva zile, oficialii din Burma au bătut şi arestat 5 bărbaţi, printre care clericul Jan Ma Aung Li din „Asociaţia Catolică”, pentru simplul motiv că sunt creştini.
Creştinilor le este interzis să îşi construiască biserici, să aibă asupra lor simboluri religioase – pentru o cruce la gât, sau tatuată pe mână riscă bătaie cu biciul. Creştinii sunt ţintele furturilor şi violurilor, fără ca autorităţile să intervină în vreun fel, spune asociaţia „Human Rights Watch”. Peste 30 000 de creştini au fost expulzaţi din casele lor din iunie anul curent.
Burma este considerată ţara cu cea mai precară libertate a religiei şi cu cele mai multe violări ale drepturilor omului, şi este o ţară în vizorul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Alături de Burma, pe acest podium al intoleranţei se află China, Eritrea, Iran, Coreea de Nord, Arabia Saudită, Sudan şi Uzbekistan.