Inițiativă a patriarhului ortodox crește natalitatea în Georgia
Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Georgia a oficiat un botez în masă. Sute de copii au fost creștinați ortodox în catedrala de la Tbilisi, ca parte a unui efort despre care se spune că ar ajuta la creșterea ratei natalității în țara fostă sovietică. Patriarhul Ilia al II-lea a promis că va fi nașul tuturor copiilor născuți în familii creștine ortodoxe care au deja doi sau mai mulți copii. Din 2008, de când a fost lansată inițiativa botezurilor în masă, patriarhul și-a adunat nu mai puțin de 11.000 de fini.

Președintele statului, Mihail Saascasvili a declarat că patriarhul are 255 merit pentru creșterea ratei natalității între anii 2005-2010. Și numărul avorturilor a scăzut în aceeași perioadă.

Mulți dintre părinții celor 400 de copii botezați la ultima ocazie au declarat că inițiativa patriarhului i-a convins să mai facă un copil. „E o zi minunată pentru familia mea,” a declarat Tamar Kapanadze (33 de ani). „Al patrulea nostru copil, Lașco, a fost boteza de însuși patriarhul, iar înainte de el a botezat-o pe fetița nostră Lizico. De aceea am hotărât să facem și al patrulea copil,” a mărturisit Kapanadze, citat de Associated Press.

www.semneletimpului.ro