Fabrica de făcut copii a lumii: Ovul de la o o femeie din Europa de Est, spermă de la un occidental bogat şi embrion implantat într-o indiancă disperată

 Tot mai multe cupluri de americani sau vest-europeni bogaţi îşi comandă copii în India, exact cum şi-ar comanda o maşină, scrie Daily Mail, într-un reportaj impresionant despre noua industrie a Indiei, aceea a mamelor surogat. „Linia de producţie” începe în Europa de Es. Femei din ţări precum Ucraina, Lituania, Georgia, Armenia şi Belarus acceptă să zboare până în SUA în perioada cea mai fertilă a lunii, pentru a dona ovule, în schimbul a aproximativ 1.000 de euro.

Aici, ovulul este fertilizat artificial cu sperma tatălui. Motivul pentru care procedura se face în SUA este că ovulele nu pot fi îngheţate pentru a fi transportate. Sperma, pe de altă parte, poate fi stocată pe termen nelimitat.

De asemenea, în unele state americane este permisă crearea sexului copilului, în timp ce în India acest lucru este interzis.

Embrionul rezultat este îngheţat şi transportat în India, unde nişte femei extrem de sărace şi disperate să îşi hrănească familiile acceptă să fie mame-purtătoare, în schimbul a aproximativ 5.000 de euro.

Pe timpul sarcinii, stau împreună în nişte apartamente sărăcăcioase, dar pline de postere cu copii şi mame fericite – toţi, albi.

Autorul reportajului, care a cunoscut nişte femei angajate de o clinică din New Delhi, spune că majoritatea cuplurilor care plătesc o astfel de procedură nici nu pune piciorul în India până în momentul ridicării „comenzii”.

Industria mamelor surogat se dezvoltă tot mai mult de la an la an şi a ajuns să genereze profituri de miliarde de dolari.

Patronii unor asemenea clinici au creat cataloage cu mamele care donează ovulele, deoarece clienţii au cerinţe din ce în ce mai exacte pentru felul în care vor să arate copilul pe care îl vor primi ori cât de deştept să fie.

Există, însă, şi adevărate drame în spatele acestei afaceri. S-a întâmplat nu o dată ca recipientele în care sunt transportaţi embrionii să fie deschide pe aeroport, în timpul controlului vamal, ceea ce înseamnă că întreg procesul trebuie luat de la capăt.

Viitorilor părinţi nu li se spune mereu dacă a existat vreo greşeală în timpul procedurii. Acesta a fost cazul unui cuplu de canadieni care a aflat, în urma unui test ADN, că unul dintre gemenii lor nu era, de fapt, al lor.

O altă problemă este practica implantării cât mai multor embrioni – în schimbul unei taxe suplimentare – , pentru a maximiza şansele unei sarcini. Dacă se dezvoltă mai mulţi embrioni decât doreşte cuplul plătitor, se face un fel de avort selectiv, pentru a rămâne strict câţi copii a cerut clientul, mai scrie Daily Mail.

www.gandul.info