Statele Unite, au publicat un raport privind persecutarea creştinilor de către musulmanii în luna mai 2012

Institutul american Gatestone a publicat un raport lunar cu privire la persecuţia creştinilor de către musulmanii în luna mai 2012. Textul descrie cazuri de discriminare şi de violenţă anti-creştină în 20 de ţări, mergând după ordinea alfabetică.
Cazuri deosebit de grave de violenţă au fost înregistrate în ţările din Africa la sud de Sahara – în Nigeria, Kenya, Somalia, Sudan şi Coasta de Fildeş, cazuri, în care creştinii au fost ucişi, decapitați, și chiar răstigniți.
De asemeni, în luna mai, a crescut discriminarea împotriva creştinilor, în Indonezia. Este vorba despre mai multe atacuri asupra bisericilor creştine dar și tentative de închidere a acestora. Cele mai multe dintre bisericile închise aparţin comunităţilor protestante.
Caz extraordinar a avut loc în Franţa. În biserica Sf. Joseph patru tineri africani au intrat în Biserică aruncând cu pietre în credincioșii adunați la serviciul divin.
Raportul constată că, în Pakistan, aproximativ 8-10 creştini lunar sunt forţaţi să se convertească la Islam. Victime devin de multe ori fetele creştine din familii sărace.
Potrivit Institutului Gatestone, în Eritreea în închisoare sunt acum 2- 3 mii creştini.
În topul celor douăzeci de ţări cele mai periculoase pentru creştini de asemenea au intrat Siria, Mali, Sudan, Iordania, Iran, Liban.

www.ortodoxia.md